A tavalyi aszály, a háború és az ebből következő energiaválság kiszámíthatatlanná tette a baromfihúságazatot. Eközben Brüsszel azt tervezi, hogy jelentősen szigorítanának az állattartás feltételein. Ha ezek megvalósulnak, akkor az újabb csapás lesz az ágazatra nézve – fogalmazott el rádiónknak Csorbai Attila, a Magyar Baromfiterméktanács elnöke.
2023-03-29 |
Nagyon komoly gondban van a hazai vendéglátós szakma, hiszen a vállalkozások működését veszélybe sodorta először a COVID világjárvány szülte helyzet és most a folyamatosan emelkedő nyersanyagárak mellett a drasztikus energiaárak állították az étteremtulajdonosokat választás elé. Vagy bezárják az üzletet vagy túlélnek a még megmaradt tartalékaikból. Illetve új megoldásokat is láthatunk, de ebből van kevesebb.
2023-01-15 |
A vendéglátás, szabadidős tevékenység szolgáltatást nyújtó munkaadók részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére 50 százalékának megfelelő összegű támogatás nyújtható, legfeljebb a legkisebb munkabér 150%-áig. Ennek részleteiről és az ágazat jelenlegi helyzetéről beszélgetünk Szendrei Mihállyal, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnökével.
2020-11-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt