A tavalyi aszály, a háború és az ebből következő energiaválság kiszámíthatatlanná tette a baromfihúságazatot. Eközben Brüsszel azt tervezi, hogy jelentősen szigorítanának az állattartás feltételein. Ha ezek megvalósulnak, akkor az újabb csapás lesz az ágazatra nézve – fogalmazott el rádiónknak Csorbai Attila, a Magyar Baromfiterméktanács elnöke.
2023-03-29 |
Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója rádiónknak azt mondta: a megyénkben is jelentős iparágat képviselő baromfihús-feldolgozóipar a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt kényszerül drágításra. Közlése szerint Kína olyan mértékben vásárolta fel a kukoricát, hogy még az is kérdéses, lesz-e mit enni adni az állatoknak
2021-05-23 |
A magyarok átlagosan 35 és fél kilónyi baromfit fogyasztanak évente, fejenként – ezt mutatják a KSH hivatalos adatai. Így már jelenleg is ez a legnépszerűbb húsféle, de a csaknem 2600 hazai baromfitartó gazdaság így is jóval többet termel, mint ami az országban eladható. A koronavírus járvány ezt az ágazatot is sújtotta, az év első felében emellett a madárinfluenza is jelentős károkat okozott, különösen a vízi szárnyasoknál.
2020-11-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola