Csökkentett üzemmódban ugyan, de a pandémia ideje alatt is működött a megyei Értéktár Bizottság. Már 142 darab értéknél tartanak, amelyek nem csak tárgyi dolgok, hanem különféle szokások vagy éppen zenei formációk is lehetnek. Azt tervezik, hogy hamarosan, egy állandó kiállítás keretében mutatják be ezeket a nagyközönségnek. Baracsi Endrével, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság elnökével beszélgetünk.
2021-07-30 |
Magyarországon több mint 3000 hektáron termelnek dohányt, a területek 80%-a Szabolcsban van. A tavalyi gyengébb termés után idén bizakodnak a gazdálkodók. A hazai dohánytermelőket a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége fogja össze. Új elnökük szeretné elérni, hogy ne csökkenjen tovább a hazai dohánytermelés. A részletekről Kenyeres Sándort, a MADOSZ új elnökét kérdeztük.
2021-06-01 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 23 csoport vett részt a Szeretethídon, a hétvégén a Magyar Református Szeretetszolgálat kétnapos önkéntes akciójában. A legtöbben szabadtéri munkát vállaltak, azaz templomkertet gondoztak, játszótereket újítottak fel, vagy temetői sírokat ápoltak. A részletekről Dobis-Lucski Zsófiát, a református szeretetszolgálat kommunikációs referensét kérdeztük.
2021-05-20 |
A látássérültek informálásában a Telefotel nevű telefonos információs szolgáltatás nyújt nagy segítséget, ahol kifejezetten nyíregyházi, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos híreket is meghallgathatnak az érintettek. A részletekről Nemes-Nagy Tündét , a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Egyesületének elnökét hallják.
2021-04-20 |
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézműves Kamara díjával is kitüntetett Kádas Kata festőművész volt a vendégünk, aki a pandémiás időszakot nehezebben éli meg, hiszen kevesebb időt tölthet a szabadban, az utcán, ahol ihletet, inspirációt meríthetne.
2021-03-31 |
Január 3-ától folyamatosan oltják a koronavirus elleni vakcinával a gyógyszerészeket Szabolcs megyében. Semmilyen formában nem tették kötelezővé számukra a védőoltást, ennek ellenére nagy részük élt a lehetőséggel és beoltatta magát. Tari Jánossal, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökével beszélgettünk.
2021-01-17 |
Több mint egymillió órát töltöttek szolgálatban a szabolcsi polgárőrök 2020-ban. A járvány miatt segítettek időseknek bevásárolni, ebédet vinni, de helyt álltak azért is, mert a rendőrök jelentős része a határon teljesít szolgálatot. A polgárőrök feladatairól, a tavalyi évről és az idei feladatokról is beszélgettünk Somogyi Jánossal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnökével.
2021-01-07 |
A következő, hétéves uniós költségvetési időszakban is ugyanannyi forrás jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének, mint az azt megelőzőben, vagyis 150 milliárd forint.
2020-12-25 |
Ez a véleménye a 2020-as évről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökének. Rácz Imre annak ellenére mondja ezt, hogy szélsőségesen szeszélyes volt az időjárás az idén. Véleménye szerint még mindig sok a feladat a mezőgazdaságban. A Covid-helyzet például rávilágított arra, hogy fontos az önellátás. Rácz Imrével Gaál Tamás beszélget.
2020-12-17 |
Istentiszteletet közvetítettünk a szabolcsi református templomból. Igét hirdetett Veres Péter, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt