Szabolcs település református templomát hivatalosan is a Történelmi Emlékhelyek közé emelték. Az ezt igazoló emlékoszlopot május 20-án avatták fel Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye ünnepén.
2023-06-01 |
A következő 7 évben is 10 milliárd forint értékű forráskihelyezés várható munkaerőpiaci programokra, továbbá az egyéb gazdaságfejlesztő programokkal együtt, ez akár 30 milliárd forint is lehet vármegyénkre nézve-fogalmazott rádiónknak Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei közgyűlés elnöke.
2023-04-26 |
A Költészet Napján egy irodalmi délután keretében adta át Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke az erről szóló oklevelet a 83 éves költőnek, aki hét évtizede ír szakrális verseket, mert mint mondja a neveltetése, a hit és a szeretet kísérte végig az egész életét. A költő jelenleg a 9. verseskötetén dolgozik, melyet ebben az évben szeretne megjelentetni.
2023-04-14 |
A tavalyi aszály, a háború és az ebből következő energiaválság kiszámíthatatlanná tette a baromfihúságazatot. Eközben Brüsszel azt tervezi, hogy jelentősen szigorítanának az állattartás feltételein. Ha ezek megvalósulnak, akkor az újabb csapás lesz az ágazatra nézve – fogalmazott el rádiónknak Csorbai Attila, a Magyar Baromfiterméktanács elnöke.
2023-03-29 |
A munkaadók és munkavállalók illetve egyéb szervezetek között közvetítő iroda felvállalta azt is, hogy segít egy platformra helyezni a megyében dolgozó és helyi terméket előállító vállalkozókat, termelőket. Szívből Szabolcs-Szatmár-Beregből - ezzel a szlogennel élve szeretnék kiközvetíteni a helyi nyersanyagból, helyi hagyományok szerint elkészített termékeket az érdeklődők felé. Fricz Péter helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátort kérdeztük.
2023-02-24 |
Ugyanakkor egyre többen figyelnek saját és hozzátartozóik biztonságára és helyeznek el lakásaikban szén-monoxid érzékelőt és füstjelzőt. Egy ilyen készüléket ajánlottak fel annak, aki helyesen és elsőként válaszolt arra: mi Magyarországon a központi segélyhívószám? A jatek@europaradio.hu címre vártuk a megfejtést, az első, helyest választ elküldő levélírónk pedig nem más, mint Türk Istvánné nyíregyházi lakos, aki a Katasztrófavédelem Tűzmegelőzési Bizottsága által felajánlott szén-monoxid érzékelőt kapja ajándékba.
2023-02-23 |
Még igényelhetik a szabolcs megyei vállalkozások a hét és fél hónapra szóló 100%-os intenzitású bér- és bérköltség támogatást, hiszen a támogatási keret korábbi 1,1 milliárd forintját a kormány további 1 milliárddal megemelte – tudtuk meg a megyei paktumiroda vezetőjétől. Obbágy Verával beszélgetünk
2023-02-17 |
Tavaly több, mint huszonkilencezren váltottak állami horgászjegyet. A Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szövetsége bízik abban, hogy a horgászat továbbra is népszerű marad, hiszen jól sikerült az elmúlt évi haltelepítési program is.
0:00
0:00
2023-02-12 |
A Vidék Kincse Egyesület „Szabolcs, a történelmi emlékhely” címmel rendezett konferenciát január 24-én, melyen bemutatták az azonos címmel megjelent, Mordovin Maxim, Németh Péter és Sipos László által jegyzett kötetet is. Az esemény apropóját az adta, hogy a Szabolcsi vármegye névadó és egyben legrégebbi települése tavaly megkapta a történelmi emlékezethely címet.
2023-01-27 |
Rubóczki Béla ikonfestőművész és restaurátor gyakorló görög katolikusként már kora gyermekkorában megérintették az ikonok. Felnőttként közelebb került a művészethez, először még csak az ikonok művészi értéke ragadta meg, később erős indíttatást érzett arra, hogy kipróbálja magát ikonfestőként. Alkotásai szabolcs megye számos templomában megtalálhatók.
0:00
0:00
2023-01-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt