Az ünnepi menet az aratókoszorúval hat órakor indult a Városháza elől és utána néhány perccel érkezett meg a Szent István térre. Veres Pál ünnepi beszéde után a történelmi egyházak közreműködésével megáldották az új kenyeret, többek között részt vett az ünnepségen Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.
2023-08-22 |
51%-os részesedést, azaz többségi tulajdont szeretne a magyar állam a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaságban. Az üzletrészt térítésmentesen adja át az önkormányzat. Erről legutóbbi ülésén döntött a cívisváros képviselőtestülete.
2022-02-08 |
Észak-Magyarország legnagyobb felsőoktatási intézménye 2020. augusztus 1-től magánegyetemként működik. A struktúraváltás a hallgatók jogállását semmiben sem érinti, mivel a magyar állami ösztöndíjas támogatási forma változatlanul fennmarad számukra, és továbbra is részesülni fognak minden támogatásban, amelyet jelenleg is megkapnak. A képzések, a kari struktúra, a diplomák, az oklevelek állami elismertsége is érintetlen marad. Horváth Zitával, az intézmény rektori ügyeket vivő általános rektorhelyettessel beszélgetünk.
2020-08-20 |
Több mint két éve kezdték előkészíteni azt a programot, aminek célja, hogy a megyeszékhely 10 év múlva az országhatárokon átnyúló üzleti, innovációs, közlekedési, oktatási, kulturális és egészségügyi központ legyen.
2020-06-14 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt