A diszkont légitársasággal április 14-étől Isztambulba lehet utazni heti kétszer, szerdán és vasárnap. Az Európa és Ázsia határán fekvő török metropolisszal való közvetlen légi kapcsolat gazdasági és turisztikai szempontból is fontos, és mivel egy nagy nemzetközi hub-ról, azaz ugró reptérről van szó, összeköttetést jelent a világ keleti felével.
2024-02-13 |
A koronavírus világjárvány két éves mélyrepülése után újra magasabb fordulatszámon pörög a légi utasforgalom a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren. Tavasszal már a Wizzair diszkont légitársaság – amelynek bázis reptere a debreceni – több járatát újraindította, ettől a héttől pedig két új nyaraló desztináció, a görög sziget, Korfu és a bulgáriai Burgasz is bekerült a menetrendbe.
2022-06-01 |
Az eseményt civil és állami szervezetekkel összefogva a HungAiry Life Projekt szervezte.
2022-04-28 |
A nemzetközi légi közlekedés szinte teljesen leállt a világjárványban. A debreceni repülőtér forgalma is drasztikusan visszaesett. A legnépszerűbb járatok tavaly a nyári főszezonban újra indultak.
2022-04-10 |
51%-os részesedést, azaz többségi tulajdont szeretne a magyar állam a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaságban. Az üzletrészt térítésmentesen adja át az önkormányzat. Erről legutóbbi ülésén döntött a cívisváros képviselőtestülete.
2022-02-08 |
A tárlat fotókon, dokumentumokon keresztül mutatja be a Debreceni Repülőtér történetét 1927-től, 1946. október 15-ig. A kiállítás a hatályos járványügyi szabályok betartásával, védettségi igazolvánnyal látogatható még november 18-ig a könyvtárpont nyitvatartási idejében. A repülőtér történetéről Papp József, Csokonai, Kós Károly- és Podmaniczky-díjas helytörténet-kutatót kérdeztük.
2021-11-04 |
75 éve indult újra a belföldi civil légi közlekedés Magyarországon. Érdekesség, hogy az egyik első repülőgép épp Debrecenbe hozott utasokat, és amikor megszűnt ez a lehetőség, ugyancsak a cívisváros volt az utolsó járat célállomása.
2021-10-21 |
Felszállt az első légijárat a görög Santorinibe június 17-én a debreceni nemzetközi repülőtérről. Ezzel elkezdődött a nyári idény a Wizz Airnél. A fapados légitársaság az eindhoveni, londoni és párizsi menetrendszerinti járatai mellé visszaállította a szezonális kínálatba a népszerű üdülőhelyeket, Ciprust, Mallorcát, és új desztinációként Santorinit. A foglalások alapján nagy az utazási kedv, így a tervek szerint ezekre a nyaralóhelyekre heti két napon repülnek a gépek a cívisvárosból.
2021-06-23 |
Tavaly új piaci területek bevonásával – például a teherszállítással, vagy gépek parkoltatásával, karbantartásával – igyekeztek talpon maradni. Most a pandémia visszahúzódásának köszönhetően újra indulhat a személyforgalom is a reptéren. Hétvégén felszáll az első menetrend szerinti járat, a nyári főszezonban több népszerű külföldi városba is el lehet jutni repülővel a cívisvárosból, és bár a charterkínálat elég szűk és bizonytalan, egy nyaralójárat is beindul a tervek szerint. 
2021-06-06 |
Bő fél év szüneteltetés után újraindítja menetrend szerinti járatait Németországba, Münchenbe a Lufthansa a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről. A koronavírus járvány miatt világszerte radikálisan visszaesetett a légi közlekedés forgalma, ez a cívisvárosra is igaz. A korábbi évek rekord utasszámai után idén a túlélés a cél – erről beszélt rádiónknak Vajda János, a repteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője. Jelenleg a Wizzair londoni menetrend szerinti járata az egyetlen, amivel rendszeresen repülhetnek innen az utazók, emellé most pozitív lépésként zárkózik fel a müncheni desztináció október 26-ától. A repülőtér a gépkarbantartás és a teherforgalom területén is próbál bevételhez jutni.
2020-10-27 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt