Az ünnepi istentiszteletet közgyűlés előzte meg, ahol bemutatták a lelkészszentelésre jelentkezett hat lelkipásztort, majd ezt követően a közgyűlés alkotó tagjai egyhangúlag szavaztak a szentelésre jelentkezők kérelmének elfogadásáról és átadták az önálló gyülekezeti szolgálatra feljogosító okleveleiket.
2023-11-21 |
Az ünnepi menet az aratókoszorúval hat órakor indult a Városháza elől és utána néhány perccel érkezett meg a Szent István térre. Veres Pál ünnepi beszéde után a történelmi egyházak közreműködésével megáldották az új kenyeret, többek között részt vett az ünnepségen Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.
2023-08-22 |
Koós Ádámot október 30-án szentelték lelkipásztorrá. A hitet nem lehet örökölni, mindenkinek egyénileg kell érte megharcolni – így fogalmaz Koós Ádám.
2021-11-12 |
Most vasárnap szentelik fel az Örökösföldi Református templomot. Az alapkőletétel még a reformáció 500. évfordulója alkalmából, 2017-ben történt. Az épületegyüttesben nem csak templom, hanem közösségi központ és parókia is épült.
2020-09-10 |
Ferenc pápa sokak várakozása ellenére mégsem döntött úgy, hogy kipróbált, köztiszteletben lévő, családos férfiakat pappá szenteljenek az Amazónia térségében, hogy így enyhítsék az ottani paphiányt.
2020-02-19 |
Hét református lelkészt szenteltek fel a hét végén a miskolci avasi református templomban.
2019-11-27 |
A Mezőkovácsházi Református Egyházközség augusztus 31-én hálaadó ünnepi istentiszteletet tartott a templom felszentelésének százhúsz éve és az elmúlt nyolc esztendő felújítási munkáiért. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az Igét. A gyülekezet lelkipásztora, Molnár Virág – aki 15 éve szolgál itt – ismertette a gyülekezet történetét és a felújítási munkálatok részleteit.
2019-09-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt