Nem köteles az eladó kicserélni a nem tetsző ajándékot, ezt legfeljebb üzletpolitikai okok miatt teszi meg, ha ő úgy akarja. Ellenben más a helyzet akkor, ha webáruházból rendeljük meg a terméket. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a Békéltető Testület megyei elnökével beszélgetünk arról, hogy mihez van joga a vásárlónak és az eladónak egy-egy vásárlás alkalmával.
2021-12-28 |
A Karácsony szimbóluma a fenyőfa, melyet a termelők már november végén kivágnak és szállítanak az árusítóhelyekre, nem ritkán más országokba. Érdekes módon hozzánk a Dániából érkezik a normand fenyő, hazánkból a lucfenyőt exportálják külföldre, mert ott jobban megfizetik. A vásárlói igények, akárcsak az árak is rendkívül különbözőek, ahogy azt hallani fogják következő beszélgetésünkben.
2020-12-18 |
Lekvárokat, gyümölcs- és zöldség krémeket, tésztákat, befőtteket, gyümölcsleveket, de még kézműves szaloncukrot is forgalmaz a "Helyiség" nevű üzlet Szegeden. A boltba kizárólag a szociális szövetkezetekben dolgozó közfoglalkoztatottak termékei kerülhetnek. Magyarországon ez az első ilyen üzlet, így bármelyik településről be lehet kerülni, csak a szállítási költséget kell fedezni. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a megnyitón azt mondta: a kínált áru bizonyítja, hogy a közfoglalkoztatásban is előállíthatók értékes termékek. A Helyiséget a bordányi szociális szövetkezet működteti, de nem csak a bordányi termékek vannak a boltban.
2020-01-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola