Ezzel azt a régi hagyományt élesztették fel mely része a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának és célja, hogy közvetlenül, üzletek, kereskedők nélkül juthassanak el az egyházhoz kötődő vidéki kistermelők portékái a vásárlókhoz. Korábban a Széchenyi-kert volt a helyszín, de mostantól a nagytemplomi református gyülekezet belvárosi, Leány utcai épületének udvarán találkozhatnak az érdeklődők a cívisváros 40 kilométeres vonzáskörzetéből érkező református gazdákkal, őstermelőkkel és kézművesekkel. Az elmúlt hétvégén volt a megújult Egyháztáji Vásár  első alkalma és a tervek szerint ezentúl minden hónap harmadik szombatján megrendezik.
2021-04-23 |
2012-ben egy baráti beszélgetés során merült fel először a Nyíregyházi Kosár Közösség létrehozásának ötlete, amelyet 2013 tavaszán valóra is váltottak. A Nyíregyházi Kosár kapcsolatot teremt a termelők és a lakosság között. Az elmúlt hét évben nagyon sokat fejlődött ez a rendszer, amely egyre elfogadottabb, közkedveltebb a lakosság körében. Bár nem könnyű a vásárlási szokásokat megváltoztatni- hangsúlyozta Zalatnay László szervező.
2020-07-28 |
Hajdú Dávidot, a többszörös díjnyertes mangalica őstermelőt kérdeztük, hogy most Miskolcon és környékén milyen helyzetben vannak az agrárszektorban dolgozók. Sok probléma érinti az agráriumban létrejött vállalkozásokat, hiszen a piacokra is kevesebb áru jut el a vevőkhöz és az éttermi felvásárlások is megszűntek. Bár még a lakossági felvásárlás egy darabig segítségére lehet az ágazatban dolgozóknak, de ez is kis hányadát képezi a bevételüknek.
2020-04-22 |
Lekvárokat, gyümölcs- és zöldség krémeket, tésztákat, befőtteket, gyümölcsleveket, de még kézműves szaloncukrot is forgalmaz a "Helyiség" nevű üzlet Szegeden. A boltba kizárólag a szociális szövetkezetekben dolgozó közfoglalkoztatottak termékei kerülhetnek. Magyarországon ez az első ilyen üzlet, így bármelyik településről be lehet kerülni, csak a szállítási költséget kell fedezni. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a megnyitón azt mondta: a kínált áru bizonyítja, hogy a közfoglalkoztatásban is előállíthatók értékes termékek. A Helyiséget a bordányi szociális szövetkezet működteti, de nem csak a bordányi termékek vannak a boltban.
2020-01-21 |
Fiatal termelők őszi mustrája címmel rendeztek programot a napokban Hercegkúton. Az eseményen a kulturális programok mellett a térség méztermelői, ifjú borászai, szörp- és sajtkészítői, valamint hústermékek előállítói mutatták be kézműves remekeiket a helyi művelődési ház melletti pihenőparkban.
2019-11-03 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt