Fűtéskorszerűsítéssel folytatódott a fejlesztések sora emellett a lakószobák és közösségi terek bútorzatát is kicserélték. Ezenkívül egyedülálló formatervezett park létesült az autistáknak. A régi játszókerti rész mellett egy új pihenőparkot is kialakítsanak, ahol helyet kaphatnak az egyedi játékok, ezek között fészekhinták, ülőpadok és egy fedett pavilon. - Az alkotásban részt vettek az alapítvány asztalos munkatársai és a fogyatékossággal élő munkavállalók is. A festést az otthon lakói végezték. – mondta el Szalkai Dániel az alapítvány munkatársa. Viszont a részletekről először Bohus Viktória a projektekért felelős munkatárs számol be.
2021-07-02 |
Elkészült a Miskolci Autista Alapítvány Csermőkei úti lakóotthonát védő mintegy 50 méter hosszú háromszintes támfal. Az Alapítvány tavaly nyáron tett közzé segélykérő felhívást, miszerint kritikus helyzet alakult ki a lakóotthonuknál, amelyben 50 súlyosan sérült autista fiatal lakik.
2021-02-25 |
Bővülnek a fogyatékos embereknek szóló programok a Baráthegyi Majorságban Miskolcon. A Szimbiózis Alapítvány fejlesztőközpontot is szeretne létrehozni, egy évre elegendő tisztitószert kapott a civil szervezet és miskolci mézes tallérral készülnek az idei adventi időszakra. Ezekről beszélgetünk a következő percekben stúdiónk vendégével Jakubinyi Lászlóval, a Szimbiózis alapítvány elnökével.
2019-10-20 |
Elismerő oklevéllel jutalmazták a baráthegyi kecskegomolyát az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. A miskolci Szimbiózis Alapítvány termékét a hagyomány és innováció kategóriában díjazta a szakmai zsűri. A baráthegyi majorságban a hétfői viharos szél szétszakította a Fűzfás ház fóliasátrát, Jakubinyi Lászlót, az alapítvány elnökét először a vihar okozta károk helyreállításáról kérdeztük.
2019-10-04 |
Az Autisták Országos Szövetsége tizedik Info-Pont irodáját adta át, ezúttal Debrecenben. Az elsősorban szülői ernyőszervezet 30 esztendeje képviseli hazánkban az autizmussal élő családok érdekeit. Fő tevékenysége az autizmusban érintett emberek jogainak védelme, a szülősegítés és képzés, egyfajta közösségteremtés. Az AOSZ és közel 100 tagszervezete munkájának eredményeként egyre több, az autizmusban érintett család kaphat szakszerű segítséget és tájékoztatást az őket érintő kérdésekben.
2019-09-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt