Az elmúlt években egy olyan rendszer alakult ki, amely a lehető legszéleskörűbb támogatást nyújtja a bajbajutottaknak. A megújult központot Tuzson Bence igazságügyi miniszter adta át. A kibővített irodában szakmai konferenciák helyszínéül is alkalmas, illetve egy gyermek foglalkoztató szobát is kialakítottak. A részletekről Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ koordinátora számol be.
2023-09-16 |
Gasztronómiai- és látogatóközpontot adtak át Mádon. Az impozáns épületegyüttes egy korábban meglehetősen leromlott állapotú helyszínen épült fel. A központ számos szolgáltatást nyújt a településre, valamint a térségbe látogatóknak.
2023-06-19 |
Gólyavédelmi Központ nyitotta meg kapuit Bodrogkeresztúron. A falu egykori zsinagógájának épületében, 180 négyzetméteren várja a látogatókat az interaktív tárlat. A kiállításhoz kapcsolódóan a szabadban madárvédelmi berendezéseket felvonultató tanösvényt is kialakított a Zöld Kör.
2023-05-19 |
Nyíregyháza kultúráért felelős létesítménye hónapokon keresztül arra volt ítélve, hogy zárva legyen, de március 27-én, hétfőn végre megnyitja kapuit- mondta rádiónknak Mészáros Szilárd igazgató.
2023-03-27 |
Körei László, a központ vezetője rádiónknak elmondta: másfél évvel ezelőtt hozták létre, amelynek küldetése a hallgatók és az egyetem dolgozói lelki egészségének támogatása, mentális állóképességük megőrzésének elősegítése valamint a hallgatók esélyegyenlőségének biztosítása.
2023-02-01 |
November elsejétől teljes kapacitással üzemel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja Miskolcon. A Központban 100 fős átmeneti szálló, 80 fős éjjeli menedékhely, 60 fős szociális otthoni elhelyezés érhető el, melyek ilyenkor 58 fős időszakos férőhellyel, 15 fős befogadó szálláshellyel és 18 fős lábadozóval egészülnek ki.
2022-11-30 |
A Nádudvari Szociális Szolgáltató Központban működő Idősek Klubjában élénk kulturális élet zajlik, az ide járó örökifjú nyugdíjasok rendszeresen táncolnak, énekelnek, kézimunkáznak, kirándulnak. Elmondásuk szerint a társaság olyan mint az orvosság, ha egymás között lehetnek elfelejtik minden bújukat, bajukat, legyen az fizikai vagy lelki.
0:00
0:00
2022-10-12 |
Az épület földszintjén egy melegítőkonyhát és étkezőt alakítottak ki, amit a Miskolci Közintézmény Működtető Központ fog üzemeltetni, az első és a második emeleten a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium elméleti óráinak helyet adó tantermek, míg a harmadikon és a tetőtérben a Miskolci Kulturális Központ irodái kapnak helyet. A város egy új belvárosi kulturális centrumot szeretne kialakítani, hiszen az épület közvetlen szomszédságában található a Művészetek Háza, de a közelben található a Miskolci Nemzeti Színház, és a Zenepalota is.
2022-07-07 |
A fejlesztés a Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikumának és Szakképző iskolájának tankonyháját érinti. A fejlesztés célja, hogy az oktatók és a tanulók folyamatosan szinten tudják tartani tudásukat. A meglévő oktatóhelyen a külső és belső átalakításokon kívül konyhatechnológiai újítást is elvégeznek. Az átalakítás során a tankonyha mellett a konyhai kiszolgáló helyiséget és a raktári előkészítőket is felújítják.
2022-06-30 |
Körülbelül egy éve adták át az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központját Debrecenben. Az épület a Lencztelepen élő gyermekek fejlesztését segíti a hétköznapokban és a nyári táborokban is.
2022-05-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola