Caroli Clusii, azaz Clusius Károly elsőrangú botanikus volt. Egész Közép- és Dél-Európa, Elő-Ázsia és Elő-Afrika, valamint Kelet- és Nyugat India növényvilágát jól ismerte. Rariorum plantarum historia című műve gazdagon közöl magyar vonatkozású ismereteket is.
2023-05-26 |
Mosolyog a hangja ahogy a virágairól mesél, mondhatni a bűvöletükben él. Kertész családból származik, mégsem kertész, hanem zoológus lett. Rákkutatóként és a Semmelweis Egyetem adjunktusaként bioinformatikát oktat, szabadidejében és mellékállásban pedig minden idejét a virágoknak szenteli. Ő Menyhárt Otília, egy négygyermekes anya, aki azt vallja, hogy a növények nemcsak gyógyítanak, de hidat is építenek a generációk között.
2023-05-02 |
90 éves a Debreceni Köztemető, mely fontos kultúrtörténeti kincseket rejt. Itt az épített örökség mellett a hely háborítatlanságának köszönhetően gazdag növény és állatvilág fogadja a látogatókat.
2022-04-14 |
A zártkörű Madarak és Fák napja után, a Nyíregyházi Tuzson Botanikus kert május 15-től újra fogadhat látogatókat – hangsúlyozta Csabai Judit a kert vezetője. A szakember hozzátette: érdemes most ellátogatni a kertbe, mert többek között az írisz is pompás látványt nyújt.
2020-05-12 |
Növények nélkül nincs élet – ezt vallja a Szegedi Egyetemi Füvészkert igazgatója. Németh Anikó munkáját nemrég a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári fokozatával is elismerték. A neves szakembert kérdeztük a munkájáról, hogy hogyan lett botanikus és hogy miként került kapcsolatba a botanikuskerttel.
2020-04-23 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt