A szegedi református temetőben nyugszanak a város korábbi lelkészei, első- és második világháborús katonák, 1848-as honvédek, orvosok, művészek és sokan mások. Évekkel ezelőtt Szecsődi Gizella, a Szeged-Honvéd Téri Református Gyülekezet presbitere, hivatalvezetője végigkalazulta hallgatóinkat a református sírkertben, ismertetve annak történetét, és meg-meg állva a síroknál, hogy az ott nyugvó emberekre emlékezzünk, életüket felidézzük.
2022-10-20 |
90 éves a Debreceni Köztemető, mely fontos kultúrtörténeti kincseket rejt. Itt az épített örökség mellett a hely háborítatlanságának köszönhetően gazdag növény és állatvilág fogadja a látogatókat.
2022-04-14 |
A kutatás másfél évtizeddel ezelőtt kezdődött, aminek az eredménye lett a kiadvány. Sok munka előzte meg a könyv megjelenését, hisz előtte elvégezték a terület felmérését, a temető megtisztítását, illetve folyamatos karbantartását, a sírkövek feltárását, a hősi halottak neveinek rekonstruálását, majd ezután következett a történelmi kutatást.
2021-06-10 |
November másodika, a halottak napja eredetileg a katolikus egyház ünnepe, de mára az elhunytakról való általános megemlékezés napjává lett. Ezen a napon sokan keresik fel a temetőkben hozzátartozóik sírját és gyújtanak gyertyát, mécsest emlékükre.
0:00
0:00
2020-10-30 |
Legyen mindenki körültekintő a temetőlátogatás alkalmával, nehogy megkárosítsák – hívta fel a figyelmet rádiónknak Nyíregyháza városgondnoka. Bordás Béla közlése szerint ilyenkor különösen figyelni kell az értékeinkre, tegyük el jól a telefonunkat, ne tartsunk magunknál nagyobb címletű készpénzt és a táskánkat se tegyük a sírra, mert könnyen ellophatják.
2020-10-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt