Fekete Éva táplálkozási tanácsadó a makrobiotikus életmód és táplálkozás szakembere az egészséges és tudatos étkezés fontosságáról beszélt.
0:00
0:00
2023-01-25 |
Egész élete szolgálat, az egészségért. Hivatásában, gyógyító munkájában ötvözi a nyugati medicinát a keleti orvoslással. Évekig vezette az Erzsébet Kórház ideggyógyászati osztályát, vállalkozók és a városi önkormányzat segítségével korszerű, XXI. századi fájdalom ambulanciát hozott létre, ahol számos beteg remélheti gyógyulását. Életéről, hivatásáról, szolgálatáról beszélt rádiónknak.
2022-11-12 |
Csaknem nyolcvan diák vette át bizonyítványát a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Technikumban. A gépgyártás technikus nagyon keresett szakma. Az oklevelek átadásán több cég is képviseltette magát, munkahelyi toborzást tartottak a fiatalok körében. A gépgyártás-technológiai technikus részt vehet a gyártástervezésben, és magában a gyártásban is, de a diákok a szerelés, a karbantartás, és a javítás alapjait is elsajátítják tanulmányaik során. - mondta el Tátrai István József, az intézmény igazgatója.
2021-06-10 |
2021 január elsejétől a községekben közösségi színteret kötelező működtetni, ahol a közművelődési alapszolgáltatások zavartalan biztosítása érdekében legalább egy, legalább középfokú közművelődési szakképzettséggel (szakképesítéssel) rendelkező szakembert kell foglalkoztatni. Ennek érdekében 5.5 milliárd forint kormánytámogatásból egyéves időtartamú Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Program valósul meg. A részletekről a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod megyei vezetőjét kérdeztük
2020-12-11 |
Szeptembertől, megjelenhetnek az iskolaőrök azokban az intézményekben, ahol kérték. A szakmai szervezetek tiltakoznak az iskolaőrség ellen. Szerintük az iskolai agresszió megfékezésére hatékonyabb lenne a megelőzés és minél több szakember bevonása. Több javaslatot is tettek az iskolaőrség bevezetése helyett. Kétszáz tanulónként szükség lenne egy iskolapszichológusra, aki mindennap ott van az iskolában. Több fejlesztőpedagógus és gyógypedagógus dolgozhatna a hátrányos helyzetű térségekben. A pedagógiai képzésben tanítani a jövendőbeli pedagógusoknak a konfliktuskezelést. A Miskolci helyzetről Molnár Zoltán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógus szakszervezet elnöke számolt be.
2020-07-22 |
Növények nélkül nincs élet – ezt vallja a Szegedi Egyetemi Füvészkert igazgatója. Németh Anikó munkáját nemrég a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári fokozatával is elismerték. A neves szakembert kérdeztük a munkájáról, hogy hogyan lett botanikus és hogy miként került kapcsolatba a botanikuskerttel.
2020-04-23 |
A Csillagponton Csorba Lóránt, a Lóci Játszik frontembere beszélgetett Kiss László csillagásszal, a Marslakók tudománynépszerűsítő beszélgetéssorozat keretében.
2019-07-31 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt