Budapest Belváros-Lipótváros főkertésze, az ismert blogger Megyeri Szabolcs és csapata vendégeskedett a napokban Sárospatakon Aros János polgármester meghívására. Hogy miért kérte a találkozót az „ország főkertészeként” is emlegetett szakembertől, arról a virágos és gondozott zöldterületeire büszke, számos díjat elnyert zempléni város vezetője nyilatkozott.
2020-07-26 |
Növények nélkül nincs élet – ezt vallja a Szegedi Egyetemi Füvészkert igazgatója. Németh Anikó munkáját nemrég a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári fokozatával is elismerték. A neves szakembert kérdeztük a munkájáról, hogy hogyan lett botanikus és hogy miként került kapcsolatba a botanikuskerttel.
2020-04-23 |
Természetvédők és szakemberek minden évben kiválasztanak néhány olyan fajt, melyekre szeretnék felhívni a nagyközönség figyelmét, fokozottan védendő, vagy kevéssé ismert élőlényekről van szó. Kiderült, mely állatok kapták a legtöbb voksot az idén, megtudhatják azt is mi lett az év vadvirága és gombája. Juhász Lajost a Debreceni Egyetem Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszékének vezetőjét kérdeztük.
2020-01-18 |
Megvan 2020 emlőse, madara, rovara, hüllője, hala, gombája, vadvirága, és fája. Tavaly év végéig lehetett szavazni a különböző egyesületek, társaságok honlapján. A verseny célja, hogy megmutassák a körülöttünk lévő csodálatos élővilágot, s ráirányítsák az emberek figyelmét arra, hogy vigyázzunk ezekre az élőlényekre, s ne szennyezzük az élőhelyüket. Az év élőlényeiről Gécziné Nagy Mária, az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület elnök-helyettese nyilatkozott rádiónknak.
0:00
0:00
2020-01-08 |
Dísznövények, fű, gyep, a fenyő ápolása, felkészítése a télre. Gyöngyösi Viktória kertész a következőkben arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen teendőik vannak a kert tulajdonosoknak novemberben.
2019-11-19 |
Javában zajlanak országszerte a levendulaszüretek. A Balatonnál ennek már hagyománya van, de itt a közelben, Végardón is lehet a gyógyító, illatos növényből szedni.
0:00
0:00
2019-06-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt