Idén negyedik alkalommal rendezik meg Eszenyi Enikő szakmai vezetésével a CSAK! Fesztivál és Workshop-ot, amely színes, minőségi szórakozást kínál és lehetőséget ad fiatal tehetségek fejlődésére Csenger településén. Eszenyi Enikő főszervező 2023-ban Európa Színésze lett, aki nagy lelkesedéssel szervezte meg idén is az alkotótábort.
0:00
0:00
2023-08-11 |
Csenger városa több szempontból is különleges település Szabolcs-Szatmár-bereg megye északkeleti szegletében, a megye keleti peremén, közvetlenül a román határ mellett. Nincs olyan szócikk, hivatkozás, honlap, ahol a várost ne gyönyörű templomával, a piros-fekete téglából épült, festett kazettás mennyezetű 700 éves templomával jelenítenék meg. Itt szolgál neves elődei nyomdokában Dr. Tőkés Zoltán.
2022-11-01 |
Ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a csengeri református templomból. Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. A felvétel október 4-én készült a Csengeri Zsinat 450 éves emlékünnepén.
A tiszántúli reformátusok 1570. július 26-án zsinatot tartottak Csengerben és egy hosszú hitvitában kiálltak a Szentháromság tétele mellett. A Méliusz Juhász Péter szerkesztette hitvallás a Szentírásra alapozva fogalmazza meg az Atya-Fiú-Szentlélek isteni hármas egységét. Ez szemben állt az Erdélyben akkor egyre jobban terjedő unitárius, avagy antitrinitárius vallással. A csengeri hitvallás és zsinat jubileumának tiszteletére ünnepség lesz október 4-én 15 órától a nagy múltú szatmári településen, ahol a templom falán egy dombormű jelzi majd a 450 éves esemény emlékét.
2020-10-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt