Hálaadó istentiszteletet tartott a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány és az Agrárminisztérium. Az idei volt az ötödik hálaadó nap; ezúttal Egerben köszöntötte az ünneplőket Nagy István agrárminiszter, Isten Igéjét pedig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdette.
2023-11-24 |
Református istentiszteletet közvetítettünk Hajdúnánásról. Igét hirdetett Kocsis Áron, a gyülekezet lelkipásztora.
Istentiszteletet közvetítettünk Debrecenből, a homokkerti református templomból. Igét hirdetett Kállai Imre, a gyülekezet lelkipásztora.
Ökumenikus istentiszteletet és a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi megemlékezést közvetítettünk Szatmárcsekéről. Igét hirdetett Palánki Ferenc római katolikus püspök, valamint Fekete Károly református püspök. A hangfelvételt az MTVA készítette.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, annak 11 tagegyháza és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is megrendezi az Ökumenikus Imahetet január 15-e és 22-e között.
2023-01-11 |
Istentiszteletet közvetítettünk Debrecenből, a Széchenyi kerti református templomból. Igét hirdetett Lovász Krisztián, a gyülekezet lelkipásztora.
A zsákai református templom, imaterem és parókia 10 év alatt újulhatott meg szinte teljesen. Az egy évtizeden át tartó felújítási munkák befejezéséért adtak hálát a gyülekezetben a közelmúltban. A Zsákai Református Egyházközség is elöregedő gyülekezet, körülbelül 200-an fizetnek egyházfenntartói járadékot, de csupán töredékük megy templomba vasárnaponként. Cél a családok megszólítása, bevonása a hitéletbe.
2022-11-27 |
Esztár református közössége hálaadó istentiszteletre készül október 29-én. A hajdú-bihari település magas tornyú, nagy méretű, 900 férőhelyes templomán pályázati támogatás segítségével sikerült elvégezni a régóta szükséges külső felújítást. Ezzel párhuzamosan egy másik forrás felhasználásával az egyházközség kezelésében lévő temető ravatalozója is megújulhatott, ezért is hálát mondanak majd a szombati alkalmon. A gyülekezet életében az elmúlt években több ilyen lehetőség is megadatott.
2022-10-28 |
A házaspár a Teológiai Egyetemen ismerkedett meg, azóta közösen vezet az útjuk, korábban segédlelkészi szolgálatot töltöttek Hajdúszoboszlón, 5 éve pedig a gyülekezet lelkipásztorai. Így ismerték az egyházközséget, mégis sok új kihívást jelentett számukra.
2022-09-10 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt