Istentiszteletet közvetítettünk felvételről Miskolcról, a belvárosi református templomból. Igét hirdetett Szabó Sándor, a gyülekezet lelkipásztora.
A koronavírus terjedése mindenki életét megváltoztatta. Még az egyháznak is újra kellett gondolnia azokat a módszereket, amelyeken keresztül elérheti híveit. A már korábban bevezetett eszközök - mint például az Istentiszteletek online közvetítése – most különösen nagy szerepet kapnak. De nem csak ezen a téren kell alkalmazkodni. Bodnár Mátéval, a Nyíregyháza-városi Református Egyházközség lelkipásztorával beszélgettünk.
2020-03-29 |
Református istentiszteletet közvetítettünk Tiszalökről. Igét hirdetett Lőrinczyné Harászi Andrea, a gyülekezet lelkipásztora.
Vasárnap minden magyarországi református templom zárva marad, nem lesznek nyilvános istentiszteletek. Az egyháznak azonban ebben a nehéz helyzetben mindenképp el kell juttatnia a vigasztalást, a bátorítást, Isten igéjét a hívőkhöz, az érdeklődökhöz, az emberekhez. A következő percekben arról beszélgetünk az Európa Rádió műszaki munkatársaival - Ferenci Gáborral és Misik Attilával - hogy milyen lehetőségek vannak egy-egy gyülekezet, lelkész előtt arra nézve, hogy élőben, vagy felvételről, videóval, vagy csak hanggal, de istentiszteletet, áhítatot közvetítsen az interneten.
2020-03-21 |
Az élet védelme érdekében március 16-án hétfőtől, további intézkedésig, nem tartják meg Debrecenben a hétközi gyülekezeti alkalmakat és a vasárnapi istentiszteleteket sem. Erről már vasárnap értesítették gyülekezeti tagjaikat az egyházközségek. A temetési istentiszteleteket a lehető legszűkebb családi körben tartják meg.
2020-03-21 |
Istentiszteletet közvetítettünk a hajdúszoboszlói református templomból. Igét hirdetett Czető Norbert, a gyülekezet lelkipásztora.
A koronavírus világjárvány miatt veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány Magyarországon. A rendelkezések több pontja érinti a református egyház életét, intézményeit is. A Károli egyetem bezárt, a Bethesda gyermekkórházban látogatási tilalom van. Az istentiszteleteket – ha korlátozásokkal is – de megtartják vasárnap. A Magyar Református Szeretetszolgálat felajánlotta segítségét, hogy kapnak-e feladatot, az egy mai megbeszélésen dőlhet el. Az alábbi összeállításunkban megpróbáljuk összeszedni, hogyan változnak meg a hétköznapok a Református Egyházon belül a veszélyhelyzet miatt.
2020-03-13 |
Két hétig elmaradnak a református istentiszteletek Felvidéken, mert a szlovák tisztifőorvos rendelkezése alapján március 23-ig az egész országban tilos tömegrendezvények, sportrendezvények, gyűlések megtartása. A felvidéki református egyház arra bátorítja a híveket, hogy otthon tartsanak áhítatot a családok, és keressék az interneten, a médiában a lelki tartalmakat. Géresi Róbertet, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspök-helyettesét kérdeztük a részletekről.
2020-03-12 |
Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány a koronavírus elleni védekezés miatt. Összhangban a kötelező intézkedésekkel a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége a következő felhívást teszi közzé:
2020-03-12 |
Ötödik alkalommal rendezték meg a Polgármesterek és Egyházi Vezetők Határokon Átnyúló Találkozóját Pusztafalun. A találkozó legfontosabb célja a kapcsolatépítés, a közösségfejlesztés, a magyarság megmaradásának segítése. Az eseményen a helyi lelkipásztorral, az ünnepi Istentiszteleten igét hirdető partiumi lelkésszel és a kárpátaljai Tiszakeresztúr polgármesterével beszélgetett Jászter Beáta.
2020-03-10 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt