Életre szóló élményeket szereztek a napokban azok a fogyatékkal élő gyermekek, akik a Zöld kerék Alapítvány szervezésében Sárospatakon táborozhattak. Mint azt Kazai Béla, a civil szervezet elnöke rádiónknak elmondta, megtekintették a környék nevezetességeit, és több hosszabb túrát is tettek a fiatalokkal, akik nagyon hálásak voltak a szervezésért.
2020-07-04 |
Az ötnapos biblia klub keretében ezúttal Dániel próféta életét dolgozzák fel játékos formában, valamint természetesen további játékokra is nyílik lehetőség. Bodnár Máté, református lelkipásztor rádiónknak elmondta: ezen kívül olyannyira nagy sikernek örvend a berekfürdői többgenerációs tábor, hogy már nagyon korán betelik rá a jelentkezési lehetőség. Ebben az évben is lesz Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Hercegkúton, amelynek keretében a már konfirmációs vizsgát tett 14-25 éveseket várják.
2020-07-04 |
A koronavírus járvány miatt kérdéses volt, hogy indítja-e a turnusait a gyülekezet, de végül az enyhítések bevezetése után úgy döntött megrendezik, bár az előkészületek még most is zajlanak és idén az óvodásoknak mindössze egy napra kínálnak programokat.
2020-06-19 |
Több táborral készül az általános iskolásoknak a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a felnőtteknek pedig több városi sétát is szerveznek a nyár folyamán különböző témákban, így megemlékeznek Móricz Zsigmondról és Ady Endréről is. A gyermekek pedig nem csak a Kollégium Múzeumát és a Szabó Magda Emlékházat látogathatják meg, hanem elmennek például a Botanikus kertbe is.
2020-06-14 |
A Dorkász Szolgálat is igyekezett minél több segítséget nyújtani a rászorulóknak a karantén idején. A munkatársak áprilisban és májusban is szerveztek osztásokat, bár az eseményeik többségét el kellett halasztaniuk. A Dorkász Szolgálat idén is megtartja táborait. A munkatársak a fogyatékkal élő fiatalok mellett, hátrányos helyzetű családoknak és fiatal lányoknak is szerveznek tábort.
2020-06-09 |
Maximális körültekintéssel szervezik a nyári gyermektáborokat. Fokozottan figyelnek a személyes higiéniára, a kézmosásra, a szellőztetés fontosságára. Kézfertőtlenítőkről és kézmosási lehetőségről folyamatosan gondoskodnak a táborok több pontján. A lehetőségekhez képest szabadtéri programokat tartanak, és a megszokottnál intenzívebben és alaposabban takarítanak, fertőtlenítenek, akár naponta több alkalommal is a lakókörletekben és a közös helyiségekben.
2020-06-02 |
600 millió forintos pályázati támogatással, több éves táboroztatási programot indított a Tiszántúli Református Egyházkerület. Összesen 4 és félezer gyermek, 1-11 osztályos diákok nyaralhatnak ingyen hat napos, öt éjszakás ciklusokban négy helyszínen.
2020-02-14 |
Tábort szervez a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség a Debreceni Egyetem leendő és jelenlegi hallgatói számára, amelynek célja a lelki hangolódás az egyetemista mindennapokra. Az augusztus 18. és 22. között megrendezendő táborban rengeteg program várja a fiatalokat felekezeti hovatartozás nélkül. A részletekről Szilágyi Eszter táborszervezővel és Törő András, egyetemi lelkésszel Buzás Bori beszélgetett.
2019-08-13 |
A Sárospatak melletti Hercegkút adott otthont augusztus negyedikétől kilencedikéig a Nyírségi Református Egyházmegye második alkalommal megszervezett nyári ifjúsági táborának. A helyszínen elsőként Veres Péter gávai lelkipásztort, táborvezetőt kérdeztük a célokról és a programokról, majd pedig a résztvevő mintegy nyolcvan fiatal közül Pallay Zsófiával, Sápi Péterrel és Pelyvás Gergővel beszélgettünk.
2019-08-11 |
Miskolcon is sok szülő él a nyári vakáció ideje alatt a lehetőséggel, hogy táborba küldi gyermekét. Nem egyszerű a választás, de most elkészült a táborok komplex minősítési rendszere, amely segítséget nyújthat a döntésben.
2019-08-07 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt