Idén negyvenkilencedik alkalommal rendezik meg Tokajban az írótábort, amelyre nagyon sok nyíregyházi és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő is ellátogat tudtuk meg a főszervezőtől Papp Für Jánostól. Ebben az évben a Visegrádi országok kerülnek górcső alá az augusztus 23-tól 25-ig tartó táborban.
2021-08-02 |
Ezen az intézmény diákjai mellett a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad tagjai vettek részt. A részletekről Csákiné Győri Beáta, a sárospataki diákszínpad vezetője számolt be rádiónknak.
2021-07-31 |
A miskolci központú II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tagintézményei ebben az évben is várják napközis táborba a gyerekeket. A József Attila, a Petőfi Sándor és a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban augusztus 23-27. között tartják a tábort. A három helyszínen kreatív foglalkozások, mese délelőtt, játékok és kirándulások szerepelnek a programban. Jelentkezni augusztus 2-ig a fiókkönyvtárakban személyesen vagy imélcimen lehet.
2021-07-24 |
Az egyházközség mintegy 300 tagot számlál, az istentiszteleteken általában 100-an vannak jelen. A koronavírus járvány három hulláma alatt minden formában igyekeztek tartani a kapcsolatot a gyülekezeti tagokkal. A múltról és a jövőbeni tervekről Marti Miklós és Marti Márta lelkipásztorokkal beszélgettünk.
2021-07-22 |
Az imádság volt a témája az idei hittantábornak. Ehhez kapcsolódtak a bibliai történetek, az aranymondások, az énekek és a kézműves foglalkozásokon is ehhez kapcsolódó disztárgyakat készítettek a gyermekek.
2021-07-17 |
Az épület a Lencztelepen élő gyermekek fejlesztését kívánja segíteni a hétköznapokban és a nyári táborokban is, amelyeket e hónap végén és augusztus elején tartanak majd. Az épület megépítése abból a 650 millió forintból valósult meg, amelyet a szervezet az államtól kapott. A központ regionális raktárbázisként, illetve nyári táboroknak is helyet adó gyermekfejlesztő intézményként fog működni.
2021-07-17 |
Az 1994-től szintén a településen működő Közép–Európai Művésztelep és Szabadiskola nevezetes hagyományokkal bírt a borvidéken, mint profi nemzetközi alkotóművészeti rendezvény, jelentős művészek részvételével. Ennek a pezsgő művészeti életnek az újraindítását célozza meg a Kincses Hegyalja Alapítvány a „Tállya Alkotó” létrehívásával. A részletekről az alapítvány egyik tagja, Badics Katalin beszél.
0:00
0:00
2021-07-15 |
A kisvárosban a nyár folyamán több tematikus táborral is várják a gyermekeket. A könyvtári tábor első turnusa már véget ért. A héten már egy újabb csapat érkezett, hogy felfedezze az irodalom világát. Nemcsak a legkisebbeknek, hanem a város teljes lakosságának, minden korosztálynak kínálnak programokat a nyáron. Minderről Szarka Tamással, Felsőzsolca polgármesterével beszélgettünk.
2021-07-07 |
Az ép testben ép lélek mottóhoz igazodva minden nap valami egészséghez kapcsolódó témát járnak körbe a gyermekek, akik ellátogatnak a botanikus kertbe és sportolhatnak is.
2021-07-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh