A délelőtti foglalkozásokon evangéliumi részletekkel ismerkedtek meg a gyerekek, arany-mondásokat és énekeket is megtanultak. A délutánok kirándulásokkal teltek illetve a paróka udvarán számos programban vettek részt. A bibliatáborról Major Adriennel a Sajószentéteri Református Bányai Gyülekezet lelkipásztorával és Jelényi Lászlónéval, a Bányai Gyülekezetért Alapítvány kuratóriumának tagjával beszélgettünk.
2020-09-10 |
Roma Ádám a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének tanára rádiónknak elmondta, tizenegy diákkal vett részt a táborban és óriási élményekkel tértek haza. A négy nyíregyházi oktatási intézmény tanulói kiválóan érezték magukat a hét során, amelyre idén bár kevesebben jelentkeztek, de a hangulat így is remek volt.
2020-08-04 |
A járványhelyzet miatt idén kizárólag az anyaországból és a Felvidékről vettek részt magyar- és történelemtanárok, valamint reál tantárgyakat oktató pedagógusok a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei pedagógus táborában, Sátoraljaújhelyen.
2020-08-01 |
Sokan próbálják a közösségi összejöveteleket bepótolni, ami tavasszal, nyár elején elmaradt a covid vírus miatt. Civil szervezetek, önkormányzatok, egyházak szerveznek a napokban nyári táborokat a fiataloknak. A következő percekben Miskolc-Szirmára látogatunk, ahol a görög-katolikusok hoztak létre gyerkeknek tetsző programokat.
2020-07-26 |
Életre szóló élményeket szereztek a napokban azok a fogyatékkal élő gyermekek, akik a Zöld kerék Alapítvány szervezésében Sárospatakon táborozhattak. Mint azt Kazai Béla, a civil szervezet elnöke rádiónknak elmondta, megtekintették a környék nevezetességeit, és több hosszabb túrát is tettek a fiatalokkal, akik nagyon hálásak voltak a szervezésért.
2020-07-04 |
Az ötnapos biblia klub keretében ezúttal Dániel próféta életét dolgozzák fel játékos formában, valamint természetesen további játékokra is nyílik lehetőség. Bodnár Máté, református lelkipásztor rádiónknak elmondta: ezen kívül olyannyira nagy sikernek örvend a berekfürdői többgenerációs tábor, hogy már nagyon korán betelik rá a jelentkezési lehetőség. Ebben az évben is lesz Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Hercegkúton, amelynek keretében a már konfirmációs vizsgát tett 14-25 éveseket várják.
2020-07-04 |
A koronavírus járvány miatt kérdéses volt, hogy indítja-e a turnusait a gyülekezet, de végül az enyhítések bevezetése után úgy döntött megrendezik, bár az előkészületek még most is zajlanak és idén az óvodásoknak mindössze egy napra kínálnak programokat.
2020-06-19 |
Több táborral készül az általános iskolásoknak a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a felnőtteknek pedig több városi sétát is szerveznek a nyár folyamán különböző témákban, így megemlékeznek Móricz Zsigmondról és Ady Endréről is. A gyermekek pedig nem csak a Kollégium Múzeumát és a Szabó Magda Emlékházat látogathatják meg, hanem elmennek például a Botanikus kertbe is.
2020-06-14 |
A Dorkász Szolgálat is igyekezett minél több segítséget nyújtani a rászorulóknak a karantén idején. A munkatársak áprilisban és májusban is szerveztek osztásokat, bár az eseményeik többségét el kellett halasztaniuk. A Dorkász Szolgálat idén is megtartja táborait. A munkatársak a fogyatékkal élő fiatalok mellett, hátrányos helyzetű családoknak és fiatal lányoknak is szerveznek tábort.
2020-06-09 |
Maximális körültekintéssel szervezik a nyári gyermektáborokat. Fokozottan figyelnek a személyes higiéniára, a kézmosásra, a szellőztetés fontosságára. Kézfertőtlenítőkről és kézmosási lehetőségről folyamatosan gondoskodnak a táborok több pontján. A lehetőségekhez képest szabadtéri programokat tartanak, és a megszokottnál intenzívebben és alaposabban takarítanak, fertőtlenítenek, akár naponta több alkalommal is a lakókörletekben és a közös helyiségekben.
2020-06-02 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt