A Családpasztoráció szakirányú továbbképzési szak célja gyakorlatorientált felkészítéssel segíteni a családokkal is foglalkozó hitéleti szakembereket a családok mentális egészségének erősítésében, és családi válságok lelkigondozói kezelésében.
0:00
0:00
2023-02-20 |
Bodnár Máté, a Nyíregyháza-Városi Református egyházközség lelkipásztora rádiónknak elmondta: a felnőtteknek indított konfirmációra való felkészítő alkalmakon gyakran találkozik úgynevezett „hűha”élményekkel, rácsodálkozásokkal, vagyis a résztvevők rájönnek, hogy félreértették a hittel kapcsolatos kérdéseket. Ezekről a tévhitekről hallhatnak a következő beszélgetésben.
2023-02-14 |
Egy finn missziós szervezet támogatásával száz magyar óvoda kaphat egy főleg keresztyén könyvekből gyerekbibliákból álló csomagot a Parakletos Könyvesház közreműködésével.
2022-10-20 |
A kerek évforduló tiszteletére október 5-én, szerdán délután jubileumi ünnepséget rendeztek a Magyarországi Református Egyház Zsinatának fővárosi székházában. Balog Zoltán püspök, a Zsinat lelkészi elnöke nyitó áhítata után Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke mondott köszöntőt és több előadás is elhangzott. Köztük az elmúlt 30 évről számolt be Gál Judit, a Református Kórházlelkészi Szolgálat vezető lelkipásztora, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusának kórházlelkésze.
2022-10-06 |
Az első, és a legfontosabb fegyvere egy keresztyén embernek az imádság - mondja a háborús helyzetre utalva Karsay Eszter református lelkész. Szerinte épp ezért komolyabban is kellene vennünk az imádságot. Húsvétra legalább tűzszünetet, de valójában békét remél. Karsay Eszter református lelkésszel, lelkigondozóval beszélgettünk.
2022-04-16 |
Az első ingyenes alkalmat március 10-én a Görögkatolikus Metropolitai Székházban szervezték meg. A rendezvény vendégei az emberek szakmai, magánéleti, politikai és hitbéli döntéseire keresik a választ.
0:00
0:00
2022-03-24 |
A hitéleti képzésekre – például teológia-lelkész, kántor, vallástanár szakokra - azonban nem az állami rendszerben kell felvételizni. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem saját jelentkezési lapját kell kitölteni és a szükséges dokumentumokkal együtt postán vagy személyesen eljuttatni a DRHE Tanulmányi Osztályára. Itt a felvételi határidő február 28.
2022-01-16 |
Beszélgetések hitről, betegségről, gyógyulásról, és olyan élethelyzetekről, amelyek mindenkit érinthetnek. Az Európa Rádió egészség- és életmódmagazinja minden pénteken. Hallgassa vissza adásainkat archívumunkból!
2021-12-15 |
Ezzel a címmel tartott előadást Nagy-Károly Zsolt PhD, főiskolai docens a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Kollégiumi esték című sorozatának legutóbbi, a koronavírus-járvány után az első rendezvényén.
2021-10-19 |
Ha Isten és az ember kapcsolata vetődik fel, akkor gyakran szembesülünk olyan kérdésekkel, amelyekre nem könnyű választ találnunk. Ezeket a kérdéseket gyakran feltesszük magunknak, de másnak nem mindig merjük. Mi most sorozatunkban erre vállalkozunk. Mit jelent Jézus Krisztus személye az Istenhez fűződő kapcsolatunkban. Miért higgyünk benne? Miért kell feltámadni, ráadásul a saját testünkben, ha egyszer meghaltunk, átkerültünk a túlvilágra és ott jó helyen vagyunk?! Most ezekre a kérdésekre keressük a választ Dr. Gaál Sándorral, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesével.
2021-03-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt