Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is károkat okozott a szélsőséges időjárás, bár a Miskolc környéki gazdák még bizakodnak, hogy egy normál mennyiségű termést sikerül elérni. A kajszi- és az őszibarack ültetvényekben tehetett nagyobb kárt az elmúlt időszakban tapasztalható fagy. A lehetséges károkról a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatóját Kelemen Pétert kérdeztük.
2023-04-20 |
Eltűnhetnek a téli hidegrekordok, téli melegrekord viszont egyre több lehet Magyarországon. Tavaly karácsonykor és utána is több napig tartó kiegyenlített, az évszakra nem jellemző magas hőmérséklet (13-17 Celsius fok)volt, ami az élővilágot, így a rovarok világát is aktív mozgásra sarkalta.
0:00
0:00
2023-01-11 |
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is károkat okozott a szélsőséges időjárás, bár a Miskolc környéki gazdák még bizakodnak, hogy egy normál mennyiségű termést sikerül elérni.
2021-04-21 |
Magyarországon a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti Osztálya és az ÉKASZ együttműködése keretében készült idei előzetes alma termésprognózis szerint. Borsod megyében a tavaszi fagyok és az aszály miatt a tavalyi almatermés felére számítanak a gazdálkodók - tudtuk meg Taskó Józseftől a NAK borsod megyei szervezetének elnökétől.
2020-09-03 |
Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára sok esetben Magyarország jelenti a telelőterületet. Az etetési időszak az első fagyok beköszöntétől ezek tartós megszűnéséig tart. Azonban az sem okoz gondot, ha a madáretetést már az ősz beköszöntével elkezdjük.
2019-09-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt