Aki még eszik káposztát, az főleg fejes káposztát fogyaszt, ez teszi ki a hazai termesztés több mint 90 százalékát, a maradék főleg lila káposzta. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az ország legjelentősebb káposzta termelő vidéke, itt 400 hektáron foglalkoznak ezzel a zöldséggel. A részletekről Hunyadi Istvánt, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács ügyvezető igazgatóját hallják.
2020-10-17 |
Idén is megrendezi évzáró konferenciáját a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A rendezvény keretében hazai előadók, szakértők közreműködésével elemzik a magyar zöldség-gyümölcs kertészeti ágazat éves teljesítményét november 28-án és 29-én.
2019-11-29 |
Szinte az összes megyeszékhelyen és a fővárosban is elérhető a helyi gazdálkodók termékeit népszerűsítő úgynevezett zöldségdoboz rendszer. Igaz, itt nem lehet alkudozni az árussal egy kis kedvezmény reményében, azonban az biztos, hogy a hagyma makói, az alma szabolcsi, a paradicsom pedig mórahalmi termőföldeken nevelkedett. A legfontosabb cél, hogy a helyiek ne csak a kínai fokhagyma, vagy a chilei cseresznye közül válogathassanak, hanem elérhető áron jussanak hozzá helyi termelők áruihoz anélkül, hogy korán reggel át kellene verekedniük magukat piacon.
2019-10-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt