Magyarországon 60 ezer olyan gyerek van, aki kisebb-nagyobb ideig fájdalmai miatt hiányzik az iskolából. Vannak, akik csak évente néhány napot maradnak távol az osztályuktól, de vannak, akik már magántanulóként élik az életüket.
0:00
0:00
2023-12-12 |
Idén novemberben Egyiptomban rendezik meg a ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó csúcstalálkozóját. A Klímacsúcsra készülve a Magyar Természetvédők Szövetsége fiatal aktivistái találkoztak Budapesten Dr. Botos Barbarával, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövettel, hogy kortársaik üzeneteit közvetítsék a magyar döntéshozóknak. Közülük ketten a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának diákjai voltak.
2022-10-28 |
A háziorvosi praxisok 11 százaléka betöltetlen Magyarországon. A hiány továbbra is kiugróan magas Borsodban, de új jelenség hogy Budapesten is sok háziorvos hiányzik a rendszerből. Ráadásul a fővárosban elég gyors ütemben nő a hiányuk, januárhoz viszonyítva 23 százalékkal nőtt az üres praxisok száma. A megmaradó háziorvosokon pedig egyre nagyobb a teher. Egy átlagos háziorvosra 1700 lakos jut, és bár a koronavírus-járvány miatt 2,5 millió esettel csökkent a rendelői kontaktusok száma, ám 10 millióval több telefonos megkeresés érkezett a rendelőkbe.
2022-10-27 |
Sose gondolta Irina Fedur, hogy gyerekekkel fog dolgozni, ám mégis vállalta, hogy a Budapesten működő ukrán iskola koordinátora lesz. Az iskolát a menekült gyerekeknek hozták létre egy kulturális központban, majd az evangélikus egyház központi épületébe fogadták be őket.
2022-07-14 |
A fellépők között ott lesz Rost Andrea, Bródy János, Dés László, és Lovasi András is. Meskó Zsolt főszervező azt mondja, felemelő, ünnepi élményt akarnak adni a résztvevőknek, nem közös szomorkodást. A koncert bevételéből két kárpátaljai gyermekotthont támogatnak majd.
2022-05-18 |
Két év kényszerű kihagyás után idén ismét megrendezték a Szakma Sztár Fesztivált, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjét. A szakma legjobbjai versenyeztek egymással április végén Budapesten. Zakhar Balázs, a Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Technikumának tanulója a kereskedő- és webáruházi-technikus-szakmát képviselte a versenyen. A fiatalember a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A döntőre Varju Terézia, és több más tanára készítette fel.
2022-05-18 |
Steinbach József püspök a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, ebben a tisztségében köszönthette két percben a katolikus egyház vezetőjét Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtti rövid találkozón. A református püspök ajándékot is kapott a pápától. A részletekről Steinbach Józsefet kérdeztük.
2021-09-18 |
Sajnos nem számíthatunk arra, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megnyissa az asztalközösséget - mondja Máté-Tóth András valláskutató. Az MTA doktora szerint sajnálatos, hogy törekvés sem volt arra, hogy az úrvacsorában közeledjenek az egyházak a kongresszus apropóján. Persze, mind a katolikus, mint a református egyház zsinati egyház, vagyis a jövőben még hozhatnak más döntéseket - teszi hozzá a valláskutató. Máté-Tóth Andrással Ferenc pápa budapesti látogatásáról, és annak politikai megítéléséről is beszélgetünk a következő percekben.
2021-09-09 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt