Járványbiztos látogató szobát hozott lére a fővárosi Schweitzer Albert Református Szeretetotthon. Itt egy plexifal választja el az otthon lakóit a látogatóktól, de mégis sokkal személyesebb találkozóra ad lehetőséget, mint egy telefonhívás. A koronavírus-járvány miatt márciustól látogatási tilalom van az idősotthonokban, amelyet nyáron függesztettek csak fel néhány hétre.
2020-12-12 |
Balog Zoltán Budapest-Hold Utcai lelkipásztort, korábbi minisztert választotta püspökének a Dunamelléki Református Egyházkerület. Máté-Tóth András valláskutató azt mondja, nem tart attól, hogy a jelenleginél jobban átpolitizált lenne Balog Zoltán személye miatt a református egyház. Az MTA doktora szerint Balog Zoltán személye az egyház megítélésén sem változtat, az már sokkal inkább változtathat, hogy milyen püspök lesz majd.
2020-11-14 |
Tavasszal még tapssal köszönte meg az ország az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, ma már általános lett, hogy egyszerűen kiabálnak az ápolókkal, orvosokkal a feszült, vírustagadó, méltatlankodó emberek.
2020-09-17 |
Az épületet a magyar államtól kapta a református egyetem, úgy, hogy teljesen fel is újították azt. A részletekről Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettest kérdeztük.
2020-09-16 |
Kigyulladt az építés alatt álló pesterzsébeti, Makovecz Imre tervei alapján készülő Összetartozás névre keresztelt református templom tetőszerkezete. Vélhetőleg a hegesztés közben kapott lángra a tetőszerkezet. A tüzet sikerült megfékezni, a templomépítést folytatják. Az eredeti tervek szerint az épületet karácsonykor kezdték volna el használni, ez az időpont most húsvétig valószínűleg kitolódik majd. A részletekről Börzsönyi János lelkészt kérdeztük.
2020-08-16 |
Bodoky Tamás újságíró, az Átlátszó.hu oknyomozó portál főszerkesztője 10 évig dolgozott az Indexnél, főszerkesztőhelyettes is volt. Az Index körüli helyzetről azt mondja: évek óta kialakult egy közhangulat, hogy az Index a célpontban van, de Bodoky szerint egyelőre konkrét példa nem volt arra, hogy a tartalomba kívülről beavatkoztak volna. Épp ezért szerinte az Indexesek idő előtt hagyták el a várat, de ez nem csökkenti a közös kiállásuk erejét.
2020-07-27 |
10 ezer szájmaszkot oszt szét a jövő héten Budapesten a Magyar Református Szeretetszolgálat. A fővárosban hétfőtől kötelező lesz az arc eltakarása a tömegközlekedési eszközökön, a boltokban, a piacokon és a taxikban is. A lakosok maszk helyett sállal is eltakarhatják az arcukat, de a református szeretetszolgálat épp abban segít, hogy minél többen jussanak maszkhoz. A részeltekről Juhász Mártont, az MRSZ ügyvezető igazgatóját hallják.
2020-04-26 |
Egy orgonát állítanak fel a Budapeti Fővámtér metróaluljárójában az Orgonák Éjszakáján, július 20-án, szombaton este. Az országos programsorozatot most először rendezik meg, több mint ötven helyszínen lesznek koncertek. A főváros mellett a vételkörzetünkből Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, és Lácacsékén lesznek programok. Szamosi Szabolccsal, az Orgonák Éjszakáját életrehívó Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.
0:00
0:00
2019-07-18 |
46 év után - egyetlen napig - újra legálisan lehetett fürödni a Dunában, Budapesten. A Római parton nagyvárosi tekintetben egyedülálló módon maradt meg egy három kilométeres hullámtere a folyónak, itt alakítottak ki egy szabadstandot, amelyet idén még csak egy napra, de a tervek szerint jövő májustól egész szezonban lehet majd használni.
2019-07-16 |
Néhány napon belül megkezdheti a próbaidőszakot a dunai vízimentésben az a sürgősségi mentőhajó, amely ugyan szolgálatban nem volt, de mégis részt vett a mentésben május 29-én, amikor felborult majd elsüllyedt a Hableány kishajó.
2019-06-13 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt