Ám ez az átlag, az eltérések óriásiak lehetnek, jellemzően minél nagyobb házban él valaki, annál valószínűbb hogy nőnek a költségei, a családi házban élők többségének például biztosan többet kell fizetni idén a fűtésért, míg a nagyvárosok kisebb lakásaiban élők jellemzően beleférnek az átlagfogyasztásba.
2022-10-13 |
Nyáron is fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye. A fűtési szezon már befejeződött, de ez nem jelenti azt, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Minden olyan eszköz veszélyforrást jelent, amelyik nyílt lánggal működik, és nem biztosított környezetében a megfelelő levegő-utánpótlás. Fontos odafigyelni a miskolci lakosoknak arra is, hogyha nyílászárót cserélnek, akkor biztosítsák a megfelelő légbevezetőket az ablakokon. Az egyik legbiztosabb megelőzést az állandó és automatikus légbevezetés jelenti. A másik fontos eszköz, ami segít megelőzni a bajt, az pedig a szén-monoxid-érzékelő.
2022-05-28 |
A fűtési időszakban sajnos szinte a legaktuálisabb téma a szén-monoxid mérgezés. Sokszor hallani olyan halálesetekről, amelyeket régebbi típusú kazán, nem ellenőrzött kémény vagy rossz kályha okoz.
2019-12-03 |
A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, fosszilis tüzelőanyagok tökéletlen égésekor keletkezik. A szén-monoxid-mérgezés oka lehet autó kipufogógázának belélegzése, de a mérgező gáz rosszul beszerelt gázsütők, kályhák, gázkazánok hibás működése során is felszabadulhat.
0:00
0:00
2019-09-25 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt