A díszaulában a méhészeti eszközöket forgalmazó kereskedők mutatták be termékeiket, de szakmai előadások is kísérték a fórumot. Bross Péter a Magyar Országos Méhészet Egyesület elnöke a nehéz helyzetbe került ágazat problémáit foglalta össze előadásában, majd Rusvai Miklós virológus a méheket veszélyeztető mérgezésekről, fertőzésekről szólt.
2023-03-23 |
Nyáron is fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye. A fűtési szezon már befejeződött, de ez nem jelenti azt, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Minden olyan eszköz veszélyforrást jelent, amelyik nyílt lánggal működik, és nem biztosított környezetében a megfelelő levegő-utánpótlás. Fontos odafigyelni a miskolci lakosoknak arra is, hogyha nyílászárót cserélnek, akkor biztosítsák a megfelelő légbevezetőket az ablakokon. Az egyik legbiztosabb megelőzést az állandó és automatikus légbevezetés jelenti. A másik fontos eszköz, ami segít megelőzni a bajt, az pedig a szén-monoxid-érzékelő.
2022-05-28 |
2000. január 30-án 22 órakor a nagybányai Aurul bányavállalat létesítményéből 100 ezer m³ cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, majd ezen keresztül a Szamosba és a Tiszába. A halálosan mérgező hatású anyag koncentrációja 180-szorosan haladta meg a megengedett határértéket, így hatalmas pusztítást végzett az élővilágban. A legsúlyosabb károk a Tisza élővilágában keletkeztek. A 20 éves évforduló emlékére konferenciát tartanak vízügyi szakemberek részvételével. Az egyik előadó Fejes Lőrinc, a Kiskörei szakaszmérnökség vezetője, vele beszélgetünk.
2020-01-31 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt