A fűtés mindenkinek minden télen komoly költség, a fával tüzelőknek pedig arra is figyelniük kell, hogy a csalók ne húzzanak ki a kelleténél jóval több pénzt a zsebükből. Visszatérő probléma, hogy az illegálisan működő fakereskedők nem megfelelő minőségű, vagy a kifizetettnél jóval kevesebb mennyiségű tüzelőt szállítanak a vásárlóknak.
2020-02-05 |
A fűtési időszakban sajnos szinte a legaktuálisabb téma a szén-monoxid mérgezés. Sokszor hallani olyan halálesetekről, amelyeket régebbi típusú kazán, nem ellenőrzött kémény vagy rossz kályha okoz.
2019-12-03 |
Idén is elérhető a Fűts okosan! felvilágosító és tájékoztató kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, emellett elérhetővé tesz minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt. Mader Balázst, a Szegedi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályának vezetőjét kérdeztük az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2019-10-23 |
Geotermikus energiát használ majd közintézményei fűtésére a létavértesi önkormányzat. Aláírták azt a 615 millió forintból megvalósuló beruházást, ami összesen 10 közintézményt érint majd. A fűtéskorszerűsítéssel az önkormányzat évente 40 millió forintot takaríthat meg.
2019-10-04 |
Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét.
2019-09-17 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt