Az Európában tapasztalható nehéz gazdasági helyzet, valamint az elszabaduló energiaárak hatására a sárospataki önkormányzat takarékosra szabta ugyan a gazdálkodását, ellenben nem kényszerül drasztikus, például intézmények ideiglenes bezárását eredményező intézkedésre.
2023-01-12 |
A magyar családi házak nagy része energetikai szempontból kifejezetten rossz állapotban van, komplex módon fel kellene újítani őket - de nem akárhogy – legalábbis Gulyás István, a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesületének elnöke szerint.
2022-11-30 |
A város életében jelentős, speciális, előzetesen megtervezett fejlesztés során nem csupán teljeskörű ledesítésre, hanem 36 %-os lámpatest bővítésre, és egyedi szabályozási megoldások alkalmazására is sor kerül. Ennek eredményeként 55-60 %-os energiamegtakarítást érhet el a város. A közbeszerzést konzorciumban nyerte el az MVM két leányvállalata. A munkálatokat jövő év április végére- május elejére kell befejezni, azt csak a hideg, illetve a szeles időjárás befolyásolhatja.
2022-11-21 |
Ugyan nem ez a legjelentősebb energiafelhasználó terület egy háztartásban, azonban a konyhánkban is jelentős megtakarításokat érhetünk el odafigyeléssel, előre tervezéssel, nagyobb energiatudatossággal.
2022-11-12 |
A megnövekedett rezsiköltségek miatt átszervezték múzeumi munkát is, új eszközök, módszerek jelentek meg.
2022-11-10 |
Ám ez az átlag, az eltérések óriásiak lehetnek, jellemzően minél nagyobb házban él valaki, annál valószínűbb hogy nőnek a költségei, a családi házban élők többségének például biztosan többet kell fizetni idén a fűtésért, míg a nagyvárosok kisebb lakásaiban élők jellemzően beleférnek az átlagfogyasztásba.
2022-10-13 |
November 1-től zárva tartanak a turisztikai szolgáltatások és tavaszig biztos, hogy szünetelnek majd. Szintén tavaszig zárva tart a család- és fogyatékosságbarát panzió, az erdei iskola, lecsökkentik az állatállományt és a sajt- valamint a lekvárüzem is időszakosan bezár. A részletekről Jakubinyi László a Szimbiózis Alapítvány elnöke számol be.
2022-10-12 |
Városvédelmi intézkedésekről döntött múlt héten Miskolc vezetése. Felkérték az önkormányzati intézmények vezetőit, hogy mérjék fel, hogyan tudnának spórolni, és tegyenek javaslatot olyan intézkedésekre, amelyekkel a lehető legtöbb munkahelyet megvédve, és megőrizve a város működőképességét, megóvva a lakosság által elvárható alapvető szolgáltatások biztonságát, megtakarítások érhetők el.
2022-10-07 |
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az eladó lakóingatlanokat nézve a gázfűtésűek aránya a legjelentősebb, 46 százalékos. Bár az új rezsiszabályok augusztustól érvénybe léptek, de egyelőre nem borították fel a használt lakások piacát.
2022-09-22 |
Minden bizonnyal az első néhány hónapban ezek még nem jelentenek különösebb nehézséget a háztartásoknak, gondot inkábbb a téli fűtési időszak okozhat majd. A megemelkedett rezsiköltségek biztosan kihatnak az ingatlanpiacra is, bár mint Demeter Tibor, a miskolci Demeter Ingatlanközpont ügyvezetője rádiónknak elmondta: a hatás majd csak néhány hónap múlva lesz igazán jelentős.
2022-08-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola