Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Zempléni Szabad Pálinka Napot Füzéren. Az esemény idén egy kissé családiasabb volt, mint az előző években, de hangulat mit sem változott.
2023-10-09 |
Folyamatosan szerzi az arany, a nagyarany, az ezüst és a bronzérmeket Berecz Csaba a pálinkáival. A bérfőzető már a lehetséges gyümölcsöket kipróbálta és némelyiket tökéletesítette is, ahhoz, hogy párlatként fogyaszthassuk.
2023-02-17 |
Több ezer érdeklődőt vár a félezer fős település idén is az augusztusi Panyola Fesztre! Muhari Zoltán polgármester és szervező csapata nívós programot ígér.
0:00
0:00
2022-07-14 |
A sportújságíró nem horgászik, és nem az autók a szenvedélye, mint más kortársainak, hanem pálinkákat gyárt, készít. Kellő alapossággal.
2021-12-31 |
A Bükki Pálinka Lovagrend mentorálásával megalakulhatott a Kárpátaljai Pálinka Lovagrend Egyesület. A koronavírusjárvány miatt országszerte sorra elmaradtak a népszerű pálinkamustrák, versenyek, így megyeszerte és Miskolcon, is. A javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően azonban már egyre több nagyrendezvényt is szerveznek. A Bükki Pálinka Lovagrend legközelebb augusztus 20 -án Encsen szervez pálinkamustrát, amelynek zsűrizésébe az érdeklődők is belepillanthatnak. Szeptember végén pedig egy igen rangos esemény szervezésében vesznek részt, ünnepi ceremónián avatják fel a Kárpátaljai Pálinka Lovagrend Egyesület tagjait a Munkácsi várban.
2021-08-17 |
A jubileumi rendezvényt tavaly nyáron tartották volna, ám a járvány miatt akkor ezt nem tudták megtenni. Az idei program szervezése már hónapok óta tart, ugyanis Muhari Zoltán polgármester optimista volt, azt mondja a harmadik hullám legnehezebb napjaiban már felvette a kapcsolatot zenészekkel, fellépőkkel, és egyeztettek - ha lehet majd fesztivált rendezni, legyenek fellépők is Panyolán.
0:00
0:00
2021-07-11 |
A versenyre rekord mennyiségű, több mint négyszáz féle pálinkát neveztek a főzdék. A bírálatot a miskolci Polgármesteri Hivatal épületében tartották, ahol harminckét pálinkaszakértő kóstolta és értékelte a nevezett tételeket.
2020-09-30 |
Az Ongai Kulturális Egyesület tavaly alakitotta ki a pálinkamúzeum épületét a Darvas Közösségi Ház és Múzeum bővítéseként, azóta pedig folyamatosan gyűjtötték a pálinkához kapcsolódó relikviákat. Az egyesületnek több mint ezer darabos a gyűjteménye köztük a poharak mellett snapszos üvegek is találhatók. A kiállításon megtekinthetők a Quintessence Pálinkaverseny eddigi aranyérmes pálinkái is.
2020-08-26 |
Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is megrendezték Mikóházán a vadkolbásztöltő fesztivált és fogópálinka versenyt. Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő szerint a település megtalálta azt a gasztronómiai rést, amely komoly vonzerőt jelent Mikóházának. A vadkolbászok minőségét zsűrielnökként már évek óta a televízióból ismert gasztro szakértő, műsorvezető Sági Szilárd értékelte társaival együtt.
2019-12-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola