Feloldjuk a képernyőt, odaérintjük a telefonunkat a terminálhoz, egy rövid hangjelzés és már végeztünk is a vásárlással. Az információs és kommunikációs technológia vívmányai, valamint a szélessávú internet hozzáférésének elterjedése egyre egyszerűbb és gyorsabb módszereket kínál az azonnali elektronikus fizetésre.
2023-08-19 |
Sorozatunk mai részében a technológiai fejlődés társadalmi hatásairól, azon belül is a digitális jegybankpénzről lesz szó. A digitalizáció és a kialakulóban lévő fenntartható gazdaság ugyanis megteremtették az igényt egy új korszak pénzére. A digitális jegybankpénzek már több országban valóságnak számítanak, emellett kevés olyan szereplő van, aki nem foglalkozik komolyan a lehetőséggel. A digitális jegybankpénz tulajdonképpen a készpénz digitális formája, egy jegybankra szóló követelés, melynek fenntarthatónak kell lennie gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi szempontból is.
2023-08-11 |
A mesterséges intelligencia és a Föld megóvása is szóba kerül azon az interaktív előadáson, melyet Dr. Kiss Ferenc a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézet vezetője tart.
0:00
0:00
2023-05-09 |
Nyiri Péterrel, a Magyar Nyelv Múzeumának igazgatójával beszélgettünk az elmúlt év munkájáról és eredményeiről, valamint a 2021-es tervekről.
2021-01-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt