Mi történik a Kárpát-medencében? Hogyan él a magyarság, hogyan élnek a reformátusok? Hírek, események, érdekességek. A Kárpát-medencei református stúdiók közös magazinja. Minden nap 14 órától az Európa Rádió műsorán.
2021-12-15 |
Az iskolakötelessé váló gyermekeknek ebben az időszakban választanak iskolát a szülők. Azonban a külhoni területeken a magyar családok iskolaválasztása nem csupán az iskoláról és a pedagógusról szól, hanem a gyermek identitásáról, a magyar kultúra és a magyar közösségek fennmaradásáról is. A Rákóczi Szövetség támogatóival összefogva 10 ezer iskolatáskát juttatott el több száz külhoni magyar iskolába, hogy a tanítók ezzel is köszönthessék a beíratott kisgyermekeket és megköszönhessék a szülők felelős döntését.
2021-05-05 |
A templomokat be lehet zárni a járványügyi intézkedések miatt, de az imádságnak a zárt ajtók, sőt még a száz éve meghúzott határok sem szabhatnak határt. Így a Kárpát-medencei imanapot idén is megtartják a református Nőszövetségek. A nemzeti összetartozás mellett a koronavírus-járvány megszűnéséért is fohászkodnak majd december 6-án.
2020-11-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola