Miklósi Erzsébet a Kelet- Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központot vezette öt éven át. A szakember szeptember elsejétől a Nyugat- Magyarországi Központ élén szolgál. Itt 60 munkatárs és 350 nevelőszülő valamint számos lakásotthonban élő gyermek várja. Miklósi Erzsébetet a napokban búcsúztatták és egyúttal beiktatták az új vezetőt is.
2023-08-29 |
Az életmentés alapjai, mikor kell és mikor nem kell hívni a mentőket, hogyan lehet eldönteni, hogy a gyermek állapota mennyire súlyos, mit kell mondani a diszpécsernek – ezeket mind tartalmazza az a kézikönyv, amelyet a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány mentőorvosai írtak.
2022-12-09 |
Mindemellett nem feledkeznek el a fogyatékos fiatalokat ápoló szülőkről sem, nekik is szerveznek nyári programot.
2022-05-23 |
Az iskolakötelessé váló gyermekeknek ebben az időszakban választanak iskolát a szülők. Azonban a külhoni területeken a magyar családok iskolaválasztása nem csupán az iskoláról és a pedagógusról szól, hanem a gyermek identitásáról, a magyar kultúra és a magyar közösségek fennmaradásáról is. A Rákóczi Szövetség támogatóival összefogva 10 ezer iskolatáskát juttatott el több száz külhoni magyar iskolába, hogy a tanítók ezzel is köszönthessék a beíratott kisgyermekeket és megköszönhessék a szülők felelős döntését.
2021-05-05 |
Az Óvodák Országos Közössége egy éve alakult civil szakmai szerveződés, amelynek célja, hogy a pedagógiai alapprogram gyermekközpontú szemléletét határozottan képviseljék, és azt egységesen értelmezzék. A szakemberek ennek érdekében végeznek kutatásokat. Legutóbbi a napokban fejeződött be, és éppen a gyermekközpontúság gyakorlati megvalósulását vizsgálta az óvodákban.
2021-03-18 |
Hol a helye a családban az apának? Mi a szerepük? Hogyan kötődhetnek a gyermekükhöz? Ez csak néhány kérdés, amellyel foglalkozik az ApAkt nevű podcast és Facebook oldal, amelyet néhány hónapja indítottak útjára. Az első felvételeiket még a koronavírus-járvány tavaszi, karanténos időszakában készítették. De miért fontos beszélgetni az apaságról?
2020-09-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt