A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége hagyományos, nyári konferenciája június 24-én, pénteken kezdődik a Református Nagytemplomban. A 28. találkozóra határon túli, többek között Kárpátaljai Nőszövetségi tagok is érkeznek, eddig mintegy 300-an regisztráltak. A rendezvény központi témája a keresztény ember kötelessége. Idén a perselypénzt az ukrajnai menekültek megsegítésére ajánlják fel.
2022-06-24 |
A járvány miatti sok bizonytalanság után megrendezi hagyományos nyári konferenciáját a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége június 25-én a Debreceni Református Nagytemplomban. A 27. alkalom fő témája a Veszteségeink és reménységünk a családban és az életünkben lesz, amelyről az előadások is szólnak majd. Eddig 300 körüli a jelentkezők száma, akik az ország különböző pontjáról érkeznek, de még van lehetőség regisztrálni.
2021-06-25 |
1920-ban jelölték ki március első péntekét ökumenikus világ imanapnak, amelyhez 1985-ben Magyarország is csatlakozott. A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége az idén a járványhelyzet miatt nem tudja hagyományos módon megrendezni az alkalmat. Így arra kéri a nőszövetségeket és a gyülekezeteket, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett, ha tudnak, vegyenek részt az imanapon, vagy csendben az otthonaikban imádkozzanak.
2021-03-05 |
Az imanap március első péntekén lesz, melyet minden évben megelőz február elején egy találkozó, ahol a nőszövetségi tagok megismerhetik az adott ország liturgiáját. Az idén a Csendes-óceán déli részén található, 80 szigetből álló ország, Vanuatu állította össze az anyagot.
2021-02-11 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége Kárpát-medencei Imanapra készül december 6-án online formában. Az Imanap megtartásának gondolata 2005-ben Debrecenben született meg a 2004. december 5-ei kétségbeejtő népszavazást követően. Akkor az elszakított testvérekért imádkoztak. Azóta évente tartják az eseményt december első vasárnapján, amelynek témáját mindig más-más kárpát-medencei egyházkerület nőszövetsége készíti elő. Ebben az esztendőben az anyagot a kárpátaljai nőszövetség állította össze, melyet internetes felületre töltöttek fel.
2020-12-06 |
A templomokat be lehet zárni a járványügyi intézkedések miatt, de az imádságnak a zárt ajtók, sőt még a száz éve meghúzott határok sem szabhatnak határt. Így a Kárpát-medencei imanapot idén is megtartják a református Nőszövetségek. A nemzeti összetartozás mellett a koronavírus-járvány megszűnéséért is fohászkodnak majd december 6-án.
2020-11-22 |
Lorántffy Zsuzsanna halálának 360. évfordulójára emlékeztek a Sárospataki Református Egyházközség Nőszövetségének tagjai. Ebből az alkalomból a kijárási korlátozás miatt zárt körben megkoszorúzták a fejedelemasszony Iskolakertben található szobrát. Ezen az alkalmon beszélgettünk Fodorné Nagy Sarolta református lelkipásztorral, a nőszövetség elnökével.
2020-04-22 |
Az elmúlt héten hallhattak összeállítást, a Sátoraljaújhelyen megrendezett egyházkerületi nőszövetségi konferenciáról. Az eseményen jelen volt Dr. Börzsönyi Józsefné, a Tiszáninneni Református Egyházkerület nőszövetségi elnöke. Rádiónknak adott interjújában azt mondta, azért élünk, hogy egymásnak segítségére legyünk, s ezzel Isten dicsőségét szolgáljuk.
2019-10-21 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt