Idén Debrecen is bekapcsolódik az immár 5 éves "Orgonák Éjszakája”-elnevezésű országos rendezvénysorozatba. A Filharmónia Magyarország szervezésében augusztus első szombatján a hangszerek királynője lesz a főszereplő, a cél, hogy minél többen megismerhessék hangzását, működését, sokoldalúságát.
2023-08-04 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület hat történelmi helyszínt újított meg másfél milliárd forint támogatási összegből, megőrizve ezzel az egyház kulturális örökségét, és fejlesztve a turisztikai lehetőségeket.- erről Fekete Károly tiszántúli püspök beszélt a napokban a Kistemplomban, az Orando et Laborando – Imádkozva és dolgozva című projekt záró eseményén.
2022-07-20 |
Egy 2016-ban indult turisztikai pályázatnak köszönhetően teljesen megújult kívül-belül a templom. A pályázat része a turisztikai fejlesztés is, így a torony is láthatóvá vált, valamint májusra elkészül a múzeumi rész is.
2022-03-06 |
Kecskeméten született zenepedagógus szülők gyermekeként, ezért sokat járt hangversenyekre, de életük része volt mai napig a hit a templomi közösséghez tartozás. Szatmári Zsigmond világhírű orgonista tanítványa volt Freiburgban, ahol két diplomát is szerzett.
2021-12-31 |
A Debrecen-Kistemplomi Ispotályi Református Egyházközség templomának turisztikai fejlesztése az „Orando et laborando „ -imádkozva és dolgozva program keretében még tavaly év végén kezdődött 300 millió forintos támogatással. Ebből az összegből valósulhat meg a héjazat csere, az utólagos vízszigetelés, az épület körüli angolaknák létesítése, megújul a homlokzat és új lépcsők épülnek valamint korszerűsödik a fűtés és a világítás.
2021-01-20 |
Bár maga az épület állt akkor mégis 300 éve tették le az alapkövét a debreceni Kistemplomnak. A cívisváros legrégebbi temploma több renováláson is átesett és most is felújítás előtt áll. A gyülekezet azonban csak az online térben gyűlhet össze. Nemcsak istentisztelet közvetítések várják a híveket, hanem megtartják például a bibliaórákat is. A részletekről és a templom történetéről a Debreceni Kistemplomi- Ispotályi református Egyházközség lelkészét, Szakács Györgyöt kérdeztük.
2020-05-01 |
Elkezdődtek a Debreceni Református Kistemplom adventi programjai. A hat koncertet tartalmazó sorozat, első hangversenye nagy sikert aratott. A továbbiakban is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők.
2019-11-27 |
A debreceni Kistemplom orgonáját 2016-ban kezdték el felújítani, és 2018 karácsonyán szólalt meg először több évtizedes hallgatás után az Európa-szerte egyedülálló hangszer. Október 11-13 között orgonaavató ünnepséget szerveztek: könyvbemutatóval, kerekasztal-beszélgetéssel, orgonakoncertekkel és ünnepi istentisztelettel várták az érdeklődőket. Dr. Szabó Balázs orgonaművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Nemzetközi független orgonaszakértő orgona-mesterkurzust tartott, koncertezett is az ünnepség keretében.
2019-10-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola