A Tiszántúli Református Egyházkerület hat történelmi helyszínt újított meg másfél milliárd forint támogatási összegből, megőrizve ezzel az egyház kulturális örökségét, és fejlesztve a turisztikai lehetőségeket.- erről Fekete Károly tiszántúli püspök beszélt a napokban a Kistemplomban, az Orando et Laborando – Imádkozva és dolgozva című projekt záró eseményén.
2022-07-20 |
Hivatalosan lezárult a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának több ütemben elkészült, átfogó korszerűsítése, így mostanra kívül-belül megszépült az 1889-ben átadott, történelmi műemlék épület.
2020-12-31 |
Derencsényi István a Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközség elnök-lelkipásztora, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője 42 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonul. Búcsúztatója karácsony másodnapján, december 26-án volt a Verestemplomban.
2020-12-29 |
Pásztor Dánielt választotta püspökévé a Tiszáninneni Református Egyházkerület - adta hírül a tirek.hu az egyházkerületi választási bizottság november 18-i szavazatszámláló ülése után. A főgondonoki tisztséget Dr. Molnár Pál töltheti be. Megbízatásuk hat évre szól.
2020-11-18 |
Lefedi és támogatja a mai gyülekezeti működés területeit, előtérbe helyezve az egyház elsődleges feladatait. A gyülekezeti, vezetői és munkatársi képzés az ősszel indul el. Mintegy 50-en fognak október elején Beregdarócon találkozni. Ennek hátteréről Tóth-Mihala Veronika lelkipásztor és programvezető beszélt.
0:00
0:00
2020-08-11 |
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében 1,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert az egyházkerület, melyből 3 debreceni templom is megújulhat a jövő év közepére. A Kistemplom, a Kossuth utcai Verestemplom, valamint a Debreceni Egyetemi Templom a külső-belső megújulás után turisztikai célokat is ellát majd.
2019-09-15 |
A református nagycsalád egy segítőkész család, amelyik a mindennapokban is megéli egységét – hangsúlyozzák a magyar református egyházi vezetők. Május 18-án, szombaton tízezren ünneplelték a Magyar Református Egység Napját Debrecenben.
2019-05-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola