A Miskolc-Avasi Református Egyházközségben a karácsonyi készülődés jegyében teltek az elmúlt hetek, számos programot szerveztek, köztük az adventi játszóházat. A gyülekezeti házban a felnőttek sütötték a mézeskalácsot, a gyermekek díszítették, és a nap végére mint minden évben idén is elkészült a Betlehem.
2019-12-22 |
A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának és Általános Iskolájának diákjai minden karácsony előtt különleges programokon vesznek részt, amellyel nemcsak időben, de lelkileg is egyre közelebb kerülnek az ünnephez.
2019-12-22 |
Advent negyedik vasárnapján istentiszteletet közvetítettünk a nyírbátori református templomból. Igét hirdetett Lakatos Tamás segédlelkész.
Az adventi várakozás egy közel egy hónapos időszak, amelyben sokféle olyan egyházi-, civil-, városi- és iskolai program szerepel, amely segíti az elmélyülést és a fokozatos ráhangolódást. Ezek közül is kiemelkedik a már hagyományossá vált adventi kórustalálkozó, amelynek idén már második alkalommal volt a helyszíne a sárospataki bazilika.
2019-12-19 |
A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület havonta tart olvasó estet, ahol tagjaik és érdeklődők olvassák fel, mondják el kedvenc vagy számukra kedves irodalmi alkotásukat. Ezúttal az adventre, karácsonyra hangoltak, felolvasóestjüket Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban tartották.
2019-12-17 |
Advent harmadik vasárnapján istentiszteletet közvetítettünk az egri református templomból. Igét hirdetett Tóth Imre,a gyülekezet lelkipásztora.
A Báthory Anna Református Általános Iskola 2012-ben alakult, Nyírbátor első egyházi iskolájaként. Az intézmény 2019 szeptembere óta óvodaként is üzemel, így 3-14 éves korig tud értékadó tudást adni diákjainak. Az iskoláról, a jelenleg is zajló beiskolázási programról és az adventi rendezvényekről Sivadóné Cselenyák Dóra, az iskola igazgatója beszélt rádiónknak.
2019-12-14 |
Krisztus születésének ünnepére készülve Jézus visszavárása is a szívünkben van, de nem mindegy hogyan tesszük ezt, mennyire vagyunk kitartóak a hitben. Adventi gondolatait Dancsó Zoltán, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Nappali Melegedőjének lelkipásztora osztotta meg velünk.
2019-12-10 |
Advent második vasárnapján Máté evangéliumából vett példázat mentén mondja el ünnepi gondolatait Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke.
2019-12-08 |
Advent második vasárnapján református istentiszteletet közvetítettünk Tiszavasváriból. Igét hirdetett Szvoren Attila, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh