A miskolci adventi villamos ismét Európa legszebbje lett. Immár 7. éve szavaztatta meg a cseh MHD86 nevű portál Európa legszebb adventi villamosát. Ahogy az előző években, a díjat most is a miskolci szerelvény nyerte el, maga mögé utasítva 8 ország 27 ünnepi járművét, többek között Belgium, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Németország és Horvátország adventi, karácsonyi villamosait. Gadnai-Bodnár Évát, az MVK Zrt. operatív igazgatóját kérdezzük a részletekről.
2024-01-16 |
1200-an férnek el a város legjobb akusztikájával rendelkező templomában, a Kistemplomban, amely idén már 5. alkalommal hirdeti meg Adventi programsorozatát. Az orgonakoncerttől a kórusok előadásáig számtalan módon igyekeznek az adventi hangulatot becsempészni az érdeklődők szívébe. Az alkalmak egy részére 1000, 1500 és 2000 forintos támogatójegy váltható, de két előadás belépőhöz kötött.
2023-12-11 |
Elkezdődött az adventi időszak, Jézus Krisztus születésére készülünk. Az advent szó jelentése: „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit jelent: az „Úr eljövetele”.
2023-12-07 |
A debreceni Nagytemplom 16 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a világi koncertek, előadók előtt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyfajta hidat képezzenek ilyen módon az emberek és az egyház között és minél többen átlépjék a templom küszöbét.
2023-11-17 |
Miskolc-Szirma adventi koszorúját is mindegyik felekezt magáénak monmdhatja, ugyanis a gyertyagyújtásokban minden egyes egyház képviselője részt vett. A görög katolikusok csakúgy, mint a reformátusok, akik az első gyertyát lobabntották lángra. Stefán Zoltán görög katolikus paókustól azt is megtudhatjuk, hogy miről prédikált idén szet este, és hogyan is nézett ki az éjféli mise, mit adtak elő a helyiek a templomban.
2022-12-28 |
A tiszáninneni református püspök szerint az ünnep a nagy találkozás lehetősége, és miként a napkeleti bölcsek sok akadályt legyőzve, hosszú utat jártak be, hogy eljussanak a Megváltóhoz, úgy nekünk is mindent meg kell tennünk azért, hogy létrejöjjön ez a találkozás.
0:00
0:00
2022-12-19 |
Az Úr eljövetelének örvendezhetünk, de be tudja-e tölteni lelkünket az ujjongás egy olyan nehéz időszakban, amikor újabb és újabb próbatételek, drámai események terhelik az emberek mindennapjait? Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze erre a kérdésre is keresi a választ.
2022-12-18 |
Advent a várakozás, az elmélyülés időszaka. Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita szerint ez alkalmas arra, hogy ismét megéljük gyermeki énünket és ilyen módon visszataláljunk önmagunkhoz akár még a nehéz élethelyzetben is. Kocsis Fülöp érsek-metropolitát hallják.
2022-12-11 |
Advent a várakozás időszaka. Annak ellenére, hogy felgyorsult életet élünk, és az értékrend is gyökeresen megváltozott az utóbbi időben, bizonyos dolgokhoz mégis ragaszkodunk. A karácsonyi készülődés közben időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni az ünnep valódi értékeiről, mert energiáinkat az köti le, hogy a legszebb és legtöbb ajándékokat szerezzük be, a menü legalább ötfogásos legyen és minden ragyogjon.
2022-12-09 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt