Ahogy az előző években, a díjat most is a miskolci villamos nyerte el. A szerelvény csaknem 3 és fél millió szavazatot kapott, amivel épphogy megelőzte a második helyezett Plzeň városát. A miskolci villamos a verseny hajrájában szerezte meg a győzelemhez szükséges szavazatokat. Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatóját kérdeztük a részletekről.
2021-01-09 |
Negyedik alkalommal hirdette meg a MHD86 nevű cseh portál azt a versenyt, melyben Európa legszebb adventi villamosát keresik. A megmérettetésre a Miskolci Városi Közlekedési Zrt is nevezett, a tavalyi mézeskalács-házikós villamossal. Európa legszebb adventi villamosára január 3-ig lehet szavazni- mondta rádiónknak Gadnai Bodnár Éva a közlekedési társaság operatív igazgatója.
2020-12-25 |
Advent negyedik vasárnapján istentiszteletet közvetítettünk a miskolci református Deszkatemplomból. Igét hirdetett Almási Ferenc, a gyülekezet lelkipásztora.
Fekete Károly a Tiszántúli Reformtus Egyházkerület püspöke a karácsonyvárás 4. adventi vasárnapja előtt az ünnepi alkalomra megfogalmazott gondolataiban az angyali örömhír üzenetére emlékeztet, amely legyőzi az emberi félelmet.
2020-12-20 |
Advent harmadik vasárnapján református istentiszteletet közvetítettünk Tiszavasváriból. Igét hirdetett Szvoren Attila, a gyülekezet lelkipásztora.
Elérkezik Advent harmadik vasárnapja. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a karácsonyi lelki készülődés, a Krisztusra várakozás időszakára megfogalmazott üzenetében ezúttal Zakariás pap történetét, és Isten és ember találkozásának csodáját idézte.
2020-12-12 |
Advent második vasárnapján református istentiszteletet közvetítettünk Szerencsről. Igét hirdetett Móré-Taracközi Anna segédlelkész.
Bár a Biblia nem tesz említést adventről, maga, a Biblia nagy része adventnek tekinthető. Bodnár Máté, a Nyíregyháza-városi Református Egyházközség lelkipásztora rádiónknak elmondta: a karácsony előtti időszak elnevezése, vagyis az advent szó az adventus domini, azaz az Úr érkezése szóösszetételből ered. Ilyen értelemben a Biblia jelentős része a Messiás várakozásában telik. A gyertyagyújtásnak pedig különleges jelképe van.
0:00
0:00
2020-12-04 |
Debrecenben az adventi ünnepségek során hagyomány, hogy a város és a történelmi keresztény egyházak vezetői közösen mondanak köszöntőt. Szokás az is, hogy az adventi vasárnapokat különböző kulturális programok színesítik. Idén ezt az „Adventi Ajándék” című sorozatot virtuális formában élvezhették az érdeklődők. A Kölcsey Központban rögzített műsorok a Debreceni Advent facebook oldalán követhetők. Az első alkalmon az 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának koncertje szólt.
0:00
0:00
2020-12-02 |
Szokás szerint ezeknek az alkalmaknak a református Nagytemplom előtti főtér ad otthont, ahol több ezer ember gyűlik össze a város karácsonyfája körül. Ebben az évben a koronavírus járvány miatt ez a közös ünneplés is új formát öltött és az érdeklődők az online térben, a közösségi felületeken kísérhették figyelemmel a karácsonyi üzeneteket.
2020-12-01 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt