A kosárlabda új otthonául szolgáló csarnok alapkövét 2019. október 8-án tették le. Az előcsarnokhoz recepció, vizesblokk kapcsolódik, továbbá innen lehet elérni a külön erre a célra kialakított bemelegítő termet, de az előcsarnokból bejuthatunk a mintegy 3600 négyzetméteres csarnoktérbe is. A játékteret behúzható lelátók határolják mind a négy oldalról. A 70 fős VIP páhollyal együtt összesen 3522 fő foglalhat helyet a létesítményben.
2021-10-26 |
Újra az elsőosztályban játszik a következő szezontól a nyíregyházi kosárlabda csapat! Bus Iván a Hübner Nyíregyháza Blue Shark csapatának egyik meghatározó játékosa elárulta azt is, hogy hogyan tudtak ebben a szezonban a legjobbak lenni a másodosztályban. A fiatal játékos bízik abban, hogy a hazai mérkőzéseken újra megtöltik majd a lelátókat a szurkolók.
2021-06-10 |
Debrecenben júniusban kerül megrendezésre a 3x3-as női és férfi kosárlabda olimpiai kvalifikációs torna. Az eseményt még tavaly Budapesten szerették volna megtartani, de a vírushelyzet miatt idén a Nagytemplom előtti főtéren szerezhetnek utolsó alkalommal kvótát a csapatok a Tokiói világbajnokságra. Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős államtitkárt hallják.
2021-03-02 |
Augusztus 25 és szeptember 5 között idén hatodik alkalommal rendeznek 3x3-as világversenyeket a Kossuth téren. Az U18-as világbajnokság a vírushelyzet miatt elmarad, helyette Ifjúsági Fesztivál néven öt napos tornát láthat a közönség. A profi csapatoknak kiírt Word Tour Masters pedig három fordulós lesz.
2020-08-27 |
Hajós Alfréd díjjal tüntették ki Asztalos Józsefet, a Debreceni Tigrisek Kosársuli egykori alapítóját és a Debreceni Kosárlabda Akadémia edzőjét, valamint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája testnevelő tanárát, a sportág egyik meghatározó egyéniségét. 40 éve foglalkozik eredményesen Debrecen oktatási intézményeinek és sportklubjainak fiataljaival. Edzői pályafutása az utánpótlás-nevelésben teljesedett ki, számtalan korosztályos válogatott játékost köszönhet neki a magyar kosárlabdasport.
2019-11-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt