Egyre jobb a levegőminőség Miskolcon bár, a fűtési szezon kezdetével tapasztalhatunk némi romlást a levegőben. Miskolcon is egyre többen állnak át a fatüzelésre vagy az egyéb szilárd tüzelőanyagokra a fűtés során.
2023-10-13 |
Az Európai Határvárosok ETT igazgatójával, Gál Istvánnal beszélgetünk arról, hogy milyen lépéseket tettek és tesznek a levegőszennyezés csökkentése és a levegő minőségének javítása érdekében Nyh-án, a szomszédos Szatmárnémetiben és Ungváron illetve közvetetten az egész határmenti régióban.
2023-05-11 |
Szállópor, nitrogén-oxidok, kén-dioxidok, ózon – csak néhány azok közül, amelyek folyamatos belélegzése hosszútávon adott esetben halálos is lehet. Mit tehetünk? Miért kellene átállni a tömegközlekedésre? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a most következőkben. Szőke Zsuzsával az nyíregyházi E-misszió egyesület tagjával beszélgetünk.
0:00
0:00
2023-05-04 |
A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével közös akció során olyan program zajlott le a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában és Általános Iskolájában, amely a levegő tisztaságának megőrzésére hívta fel a figyelmet.
2023-04-03 |
Báthory Csongor, a Műszaki Anyagtudományi Kar doktorandusz hallgatója ismertette a rendszert és elmondta rádiónknak, hogy számos hatást és eredményt figyelembe kell venni a mérés során, így szűrhetők le a pontos adatok.
2021-09-09 |
Az egyelőre csupán tesztüzemben működő rendszer részeként, két éves előkészítést követően, összesen hatvan speciális mérőeszközt üzemelnek be a város különböző pontjain. Ezek egyikét a miskolci polgármesteri hivatal erkélyére helyezték ki.
2021-02-25 |
A légszennyezés korunk égető problémája, hiszen nem csupán helyi gond; a valamely országban kibocsátott légszennyező anyagok a légkörbe kerülve máshova is eljuthatnak, ahol hozzájárulnak a rossz levegőminőséghez. Azt gondolnánk, hogy a nagyvárosok a leginkább szennyezett levegőjű területek, de sajnos a hulladékkezelés és a nem megfelelő tüzelőanyagok miatt már kistelepüléseken is belélegezhetünk az egészségügyi határértéket meghaladó szennyezettségű levegőt.
2019-12-22 |
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban - közölte a közelmúltban az Európai Környezetvédelmi Ügynökség. A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve. A finomrészecskék mikroszkopikus porszemek, amelyek általában a fosszilis tüzelőanyagok égésekor keletkeznek. A magyar statisztikák szerint a lakossági fűtés, égetés az elsőszámú légszennyező tevékenység, míg a második helyen a közlekedés áll, a régi dízel autók okozzák a legnagyobb problémát. A légszennyezésről beszélgetünk a következő percekben Tarr Katalinnal, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Iroda vezetőjével.
2019-11-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt