Két évvel ezelőtt a Nagybarcai Csecsemőotthont, tavaly a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei EGYMI Sályi Mozgásjavító Tagintézményét, idén pedig újra a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályának kis betegeit támogatja a gyermeknap alkalmából az Ecsetre fel a Gyermekekért csoportja, a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület programját támogatva.
2023-05-23 |
A koronavírus járvány nemcsak az emberek életét nehezítette meg jelentősen, hanem az önkormányzatok működését is országszerte. Az idei esztendő elején a covid miatt bevezetett központi korlátozások plusz feladatok elé állította a Sajóbábonyi Önkormányzatot is, amelynek megoldásához módosítani kellett a költségvetést.
2021-12-31 |
A projekt keretén belül az egészségügyi dolgozók munkájához szükséges, elhasználódott eszközöket és bútorzatot is kicserélték. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg. Az uniós támogatás összege több mint 66 millió forint. A részletekről Szilva István polgármestert kérdezzük.
2021-04-25 |
Az intézmény még ebben az évben megnyitja kapuit 24 kisgyermek előtt. A Sajóbábonyi Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Konyha folyamatosan fogadja a jelentkezőket. A fejlesztés célja, hogy elősegítse a kisgyerekeket nevelő szülők visszatérését a munkaerőpiacra. Szilva István, a Miskolc közeli település polgármestere rádiónknak elmondta, fejlesztéseikkel szeretnék komfortosabbá tenni a várost az ott élők számára, fontosnak tartja a település népességmegtartó erejét.
2020-11-19 |
Egy évtizeddel ezelőtt nyilvánították várossá Sajóbábonyt. A Miskolc közeli település közel hétszáz éves múltra tekint vissza, amely városi rangját 2009. július 1-én kapta meg, így a tízéves évforduló alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében.
2019-07-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola