Második alkalommal rendezte meg a "Nemzetek Karácsonyát” a DEMKI, valamint a Bolgár, Lengyel, Ukrán, Roma és Német Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvény célja, hogy a Debrecenben élő nemzetiségeket megismertessék a város lakosságával, lehetőséget teremtve a bemutatkozásra, a sajátos nemzeti tradíciók éltetésére, a kulturális kapcsolatok ápolására.
2022-12-14 |
Gyermeknappal és ünnepséggel is lezárja idei tanévét a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskola. Az idei gyermeknapon rengeteg színes program várta a fiataloknak, akiknek a fogyatékkal élő fiatal felnőttek adtak elő egy táncos előadást. A nyár sem marad programok nélkül, tematikus heteket szerveznek az érdeklődők számára.
2022-06-22 |
A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat karácsonyi ünnepsége online formában zajlott. A szervezetben dolgozókat és nevelőszülőket is az interneten keresztül köszöntötték és adták át jelképesen a kitüntetéseket. Az alkalmon Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke tartott áhítatot.
2020-12-18 |
Hétvégén világszerte megemlékeznek a protestáns felekezetek arról, hogy 1517. október 31-én Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes kitűzte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, ezzel útjára indult a reformáció.
2020-10-31 |
A Debrecen 2030 program keretében hét hónap alatt elkészült fejlesztés során 11 ezer négyzetmétert építettek át a szakemberek a Dósa Nádor téren és a Csapó utca egy szakaszán. A tér mellett az újjászületett virágpiac várja a vásárlókat és az árusokat 128 pulttal és 4 pavilonnal. A cél az volt, hogy az ilyen módon kialakított közösségi helyszín  csatlakozzon a főtérhez és a korábbinál nagyobb legyen a zöldfelület.
2020-08-19 |
A XANGA cégcsoport beruházásában épülő Termelő és Logisztikai Inkubátor bokrétaünnepségét tartották a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. Az építkezést természetesen lassította, hogy a pandémiás helyzet miatti egészségügyi követelményeket be kellett tartani, ám minimális csúszással sikerült az ütemtervet tartani és a tervezett augusztusi átadás megvalósulhat. Az 5000 négyzetméteres épületbe két bérlőt várnak, amelyről még folynak az egyeztetések. A Xanga Ventures kezelésében jelenleg 5 fejlesztés van folyamatban.
2020-06-01 |
Műsorral és ajándékokkal kedveskedett a látássérült gyermekeknek és szüleinek a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete. A civil szervezet miskolci székházában megrendezett ünnepségen ellátogatott hozzájuk a Mikulás, akinek kicsik és nagyok lelkesen énekeltek, szavaltak egy-egy ajándékcsomagért cserébe.
2019-12-26 |
A 29. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Debrecenben december 6-án, 17.00-kor kezdődik a hagyományos Kossuth téri nyitóeseménnyel az adventi színpadon, 7-én szombaton a csoportok fellépésével és szakmai tanácskozással folytatódik a program, majd ünnepélyes zárással búcsúztatják a Találkozót, melynek a Debreceni Görögkatolikus Betlehemes Csoport a házigazdája.
2019-12-06 |
A Debrecen Kistemplomi - Ispotályi Református Egyházközség Presbitériuma 2019. október 11-13. között Orgonaavató Ünnepségsorozatra várja a családokat, érdeklődőket. Az orgona történetének különlegessége, hogy építője Kiszel István jelentős összeget kapott a Debreceni Református Egyházközségtől arra, hogy Európa nagyvárosaiban tanulmányozzon korszerű hangszereket.
2019-10-08 |
Egy évtizeddel ezelőtt nyilvánították várossá Sajóbábonyt. A Miskolc közeli település közel hétszáz éves múltra tekint vissza, amely városi rangját 2009. július 1-én kapta meg, így a tízéves évforduló alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében.
2019-07-13 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt