Nincs még egy olyan közösség az országban, ahol ennyien sakkoznak hétről-hétre és ahová ennyien vágynak sakkozni, mint a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület Sakkszakosztálya – mondta el rádiónknak dr. Takács Roland szakosztályvezető, akitől megkérdeztük, hogy hogyan jutottak idáig, miért keresik őket, mi lehet a titok?
0:00
0:00
2023-01-30 |
A DVTK részéről Kovács Apollón és Zámbó Zoltán ültek asztalhoz az Észak-Macedóniában tartott versenyen. Több izgalmas és szoros mérkőzés is volt a világbajnokság alatt, Zámbó Zoltán FIDE-mester elmondása szerint az Ukrajna és India ellen vívott táblacsatákon múlott, hogy nem a legjobb négy között végzett a magyar csapat. Zámbó Zoltán Macedónia után pedig tanítványával Vilics Hannával Franciaországba vette az irányt, az ifjúsági és női világbajnokságra, ahol Hanna a hatodik helyen végzett.
2022-07-27 |
A Comenius Kupa Gyermek Sakkverseny Sárospatak legnagyobb múltú sporteseményei közé tartozik. A ranghoz megfelelően idén is sok fiatal amatőr sakkozó ízlelte meg a profi versenykörülmények légkörét a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában lebonyolított eseményen. Három megyéből több mint hatvan általános iskoláskorú diák érkezett a sakkverseny hagyományos helyszínére. A szervezők véleménye szerint a megmérettetés célja a csaknem három évtizeddel ezelőtti kezdetekhez képest szinte semmit sem változtak.
2019-11-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt