Az írónő születésnapjához közeledve a felnőtteknek minden nap egy kérdésre kell helyesen válaszolniuk, míg a gyermekektől rajzokat várnak. Szabó Magda születésnapján, október 5-én lesz az eredményhirdetés.
2020-10-01 |
A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége hatodik alkalommal hirdette meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” címmel. A két szervezet az elnevezéssel a 2018-ban elhunyt nyelvészre, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségi tagjára, Wacha Imrére emlékezik, aki számára fontos volt anyanyelvünk. Több mint 130 intézmény csapata jelentkezett a mostani megmérettetésre szerte a régióból. Borsod Abaúj Zemplén megyéből, a Felvidékről és Kárpátaljáról is neveztek. A Muravidéken is meghirdették, de onnan sajnos nem jött nevezés- mondta Brézai Zoltán főszervező. Azt hogy miért majd meg kell vizsgálni. A verseny célja, hogy az általános és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást; hogy játszva ismertesse meg a fiatalokkal nyelvünk szépségeit, sokszínűségét. A döntőben, mely Széphalomban volt 4-4 iskola csapata jutott és a református iskolák nagyon szépen szerepeltek.
2020-03-15 |
A különböző fejlődési szakaszokban a gyerekeknek különböző játékokra van szükségük. A változatosság és a játékok formáinak és tartalmának fokozatos gazdagítása elősegíti a szociális, fizikai és kognitív fejlődést egyaránt. Karacs Ritával, az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2019-07-29 |
Hallgatói színjátszó csoportoknak biztosít lehetőséget angol nyelvű színházi produkciók bemutatására
2019-05-16 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt