A játék online alkalmazás segítségével, de a szabadban lévő pályákon mozogva vezeti be a diákokat a mindennapi pénzügyi ismeretekbe. Miskolcon Pénzfutam pálya a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium területén, a Gagarin utcai iskola mellett, az Egyetemen, valamint a Népkertben található. A részletekről Brusztné Kunvári Enikő, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatóhelyettese számol be.
2023-06-26 |
Szokatlan ötlettel állt elő a Parakletos Könyvesház: egy saját maguk által kiadott társasjátékot keresnek, amelyből teljesen kifogytak. Azt kérik, ha valakinek már nem kell a korábban megvásárolt Magvető c. játékuk, válasszon helyette egy új játékot, a régit pedig adja vissza a kiadónak.
2023-04-19 |
14 évesen játszott először téttel, első alkalommal rögtön a tétje ötvenszeresét nyerte meg, és ettől persze rögtön úgy érezte, megváltozik az élete, tanulnia sem kell, csak minden nap játszania. Aztán hamar jött az első adósság, amelyet az édesapja akkor még kifizetett. Hosszú út vezetett a gödör aljára, majd onnan ki is, de vallja Krisztus megszabadította a függőségétől. Idén már 13 éve lesz, hogy - ahogy ő fogalmaz - józan. Ma már előadásokat tart szabadulásának történetéről, ezzel bátorítva sorstársait. Ismerjék meg Szűcs M. Sándor függőségének és szabadulásának történetét.
2023-03-10 |
Nincs még egy olyan közösség az országban, ahol ennyien sakkoznak hétről-hétre és ahová ennyien vágynak sakkozni, mint a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület Sakkszakosztálya – mondta el rádiónknak dr. Takács Roland szakosztályvezető, akitől megkérdeztük, hogy hogyan jutottak idáig, miért keresik őket, mi lehet a titok?
0:00
0:00
2023-01-30 |
Ezúttal a Csokonai Színház szervezésében láthatja a közönség Debrecen parkerdejében a kedvelt Szabadtéri színpadon a nyári repertoárt. 7 vendégtársulat hozza el siker darabjait, de a házigazda Csokonai teátrum is bemutatja két népszerű produkcióját. A felhőtlen szórakozás jegyében vígjáték, zenés darab, musical és táncjáték is került a programba. Emellett a komolyzene is teret kap, mivel a Nagyerdei Szabadtéri Színpad a 2. Debreceni Ünnepi Játékok egyik kiemelt helyszíne.
2022-05-25 |
Az idén általában 15-25 ezer forint értékben vásárolnak az emberek játékokat gyermekeiknek. A reklámozott játékoknak nagyon erős hatásuk van a gyerekekre, de ez nem mindig egyenlő a minőséggel is - hívja fel a szülők figyelmet Papp Jenő, a nyíregyházi Póny Játékáruház tulajdonosa.
2021-12-22 |
Az elmúlt években egyre népszerűbb lett a társasjátékozás. A trend elérte a keresztyén társasjátékokat is, és egyre többen vásárolnak bibliai, egyházi, vallási tematikájú játékokat. A Parakletos Könyvesház a rendszerváltás óta készít saját játékokat, kezdetben egyszerűbbeket, például memóriajátékokat, de mára a komplexebb, szépen kidolgozott családi társasjáték is megtalálhatóak a kínálatukban. Damásdi Dénesné Judit kiadóvezető azt mondja: a játék misszió is lehet, amely hatással van a játékosokra.
2021-12-04 |
EB-lázban ég Európa, és Magyarország is. A Labdarúgó Európa Bajnokság előtt nem sokkal került a boltokba a Focikvíz társasjáték, amelynek ötletgazdái, a miskolci Molcsán György és a tiszaújvárosi Birk Tamás. Csaknem két év telt el az alapötlettől a megvalósításig.
2021-06-18 |
Az írónő születésnapjához közeledve a felnőtteknek minden nap egy kérdésre kell helyesen válaszolniuk, míg a gyermekektől rajzokat várnak. Szabó Magda születésnapján, október 5-én lesz az eredményhirdetés.
2020-10-01 |
A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége hatodik alkalommal hirdette meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” címmel. A két szervezet az elnevezéssel a 2018-ban elhunyt nyelvészre, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségi tagjára, Wacha Imrére emlékezik, aki számára fontos volt anyanyelvünk. Több mint 130 intézmény csapata jelentkezett a mostani megmérettetésre szerte a régióból. Borsod Abaúj Zemplén megyéből, a Felvidékről és Kárpátaljáról is neveztek. A Muravidéken is meghirdették, de onnan sajnos nem jött nevezés- mondta Brézai Zoltán főszervező. Azt hogy miért majd meg kell vizsgálni. A verseny célja, hogy az általános és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást; hogy játszva ismertesse meg a fiatalokkal nyelvünk szépségeit, sokszínűségét. A döntőben, mely Széphalomban volt 4-4 iskola csapata jutott és a református iskolák nagyon szépen szerepeltek.
2020-03-15 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt