A Szeretethídnak azonban most speciális tematikát, címet és célt adtak: Szeretethíd Kárpátaljáért. A hagyományos szociális vagy környezetvédelmi akciók mellett ezúttal külön hangsúlyt kapnak azok a kezdeményezések, amikkel az ukrajnai háború menekültjeit segítik a csatlakozó református közösségek.
2022-05-05 |
Idén is csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd kampányához a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. Az ellátottak az országosan megtartott kampányhoz, az október 20-21-i munkáikkal csatlakoznak. A két nap alatt rendbe teszik a nagytemplomi gyülekezet ifjúsági központja és a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni irodája előtti teret, valamint a Nappali Melegedő belső udvarán található korlátot is lefestik.
2020-10-14 |
Októberben megtartják a tavasszal elhalasztott Szeretethíd református önkéntes napokat, főleg szabadtéri feladatokat végeznek majd el az önkéntesek, de a vírushelyzet miatt idén online is segíthetnek a jelentkezők. Szabadtéri akciókkal és további kreatív online megoldásokkal október 9-11. között megtartják a tavasszal elhalasztott Szeretethíd programot.
2020-09-29 |
A koronavírus járvány miatt májusban elmaradt a látványos összefogás, azonban most ősszel várják a közösségek jelentkezését a különböző programokra. Emellett más különleges üzenettel is bír az idei szeretethíd más programokkal együtt.
2020-09-29 |
Idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok program. A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány akciója az önkéntességre, egymás és környezetünk megsegítésére kívánja felhívni minden év májusában a figyelmet. Idén közel 15.000 jelentkező regisztrált, hogy május 24-25-én valamilyen szolgálattal szeretne részt venni a Szeretethídon: köztük hazai, határon túli és amerikai segítők is fellelhetőek.
2019-05-24 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt