November elsejétől teljes kapacitással üzemel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja Miskolcon. Az intézményben, ebben az időszakban naponta több mint 300 fedél nélküliről gondoskodnak.
2023-11-01 |
Amellett, hogy egyre több családot, háztartást segít lakhatáshoz, az Utcáról Lakásba! Egyesület tevékenysége nem csak karitatív. Tagjai hisznek abban, hogy a lakhatási válsággal rendszerszinten kell foglalkozni, egyéni támogatásokkal a kérdés nem orvosolható. Ezért nem projekt, hanem program alapon működnek.
0:00
0:00
2023-04-13 |
A hideg időjárás miatt három régióban léptették életbe a vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan, vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.
2023-02-12 |
November elsejétől teljes kapacitással üzemel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja Miskolcon. A Központban 100 fős átmeneti szálló, 80 fős éjjeli menedékhely, 60 fős szociális otthoni elhelyezés érhető el, melyek ilyenkor 58 fős időszakos férőhellyel, 15 fős befogadó szálláshellyel és 18 fős lábadozóval egészülnek ki.
2022-11-30 |
A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében november elsejétől elkezdődik a krízis időszak
2022-10-26 |
Nem csak az éjszakák, hanem már a nappalok is hidegek, ezért ebben az időszakban már maximális kihasználtsággal működik az Oltalom Szeretetszolgálat Nyíregyházán. Nappali melegedő, éjjeli menedékhely, népkonyha és átmeneti szálló, Családok Átmeneti Otthona, bölcsőde, de még hajléktalan idősek otthona és szenvedélybetegek nappali intézménye is a szolgáltatások körébe tartozik. Bár teltház van az intézményben, senkit nem utasítanak el, segítenek a rászorulókon.
2022-01-14 |
November elsejétől teljes kapacitással üzemel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja Miskolcon. A régió legnagyobb ilyen intézményében 320 fedélnélküli emberről gondoskodnak naponta.
2021-11-11 |
A Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség "Reménysugár" Nappali Melegedője már éjszaka is fogadja a hajléktalanokat a nappali ellátás mellett, összesen 28 főt. Debrecenben több ezer hajléktalant tartanak számon, a Reménysugár nappali és éjszakai szolgáltatásait körülbelül 90 ember veszi igénybe a téli időszakban.
2021-11-06 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai jóvátételi program keretében konzerveket gyűjtöttek, a női fogvatartottak pedig ajándéktárgyakat készítettek a Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett Hajléktalanokat Gondozó Központ lakóinak.
0:00
0:00
2021-09-03 |
Telt házzal működött az elmúlt napokban a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja Miskolcon. A rendkívüli hidegben, csak pénteken éjszaka, több mint 20 fő érkezett az intézménybe, akkor még pótágyakra is szükség volt. Mint Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának miskolci intézményvezetője rádiónknak elmondta: az elmúlt hónapokban nem csupán a fedél nélkül élők érkeztek a szállóra, hanem több alkalommal is előfordult, hogy családon belüli konfliktus elől menekültek ide a rászorulók.
2021-02-18 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt