A jelenlegi járványügyi helyzetben a veszélyeztetettek közé tartoznak az idősek és betegek mellett a hajléktalanok is. Az őket gondozó intézmények éppen ezért mindent igyekeznek megtenni azért, hogy a gyengébb immunrendszerű, utcán élő emberek se kapják el a korona vírust. A Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Nappali Melegedőjében ételt, vitamint egész napos szállást kapnak az ellátottak, akiket külön kérnek, hogy ebben az időszakban ne töltsenek túl sok időt az utcán.
2020-03-26 |
Húsz hajléktalan vett részt a Debreceni- Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Nappali Melegedőben szervezett karácsonyi ünnepségen. A munkatársak a már hagyományos alkalmakon az ünnepet szeretnék az utcán élőkhöz közelebb vinni.
2019-12-22 |
Nappal 60, éjszaka 28 személy ellátását tudja biztosítani a krízis időszakban, azaz november elseje és április 30-a között a Debreceni Református Nagytemplomi Egyházközség Reménysugár Nappali Melegedője. Az idő még kegyes, de a -10 fok alatti tartós hidegben 32 főig tudják bővíteni az éjszaka ellátottak számát. A hajléktalan emberek ruhát és ételt is kapnak a melegedőben.
2019-11-21 |
A Refomix Nonprofit Közhasznú Kft. 2004 óta segít az otthon nélkül maradóknak. A hideg idő beköszöntével, a krízis időszakban, november elsejétől április 30-ig még nagyobb figyelmet fordítanak a hajléktalanokra. 340-350 férőhelyes szállásaikat a téli időszakban matracokkal és konténer lakásokkal tudják bővíteni, 80-an azonban így sem hajlandók igénybe venni szolgáltatásaikat. Ezért november elsejétől március 31-ig krízis autóval járják a megyét, meleg ételt, teát, ruhát és orvosi ellátást biztosítva.
2019-11-19 |
Ötödik alkalommal csatlakozott a Szeretethíd, Kárpát-medencei önkéntes napokhoz a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. A Debrecen-Nagytemplomi református Egyházközség intézményében gondozottak az épületet és környezetélt tették szebbé. Buzás Bori összeállításában Dancsó Zoltán, a melegedő lelkipásztorát hallják.
2019-05-29 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt