A Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében már tart a krízis időszak. Ennek értelmében éjszaka is igénybe vehetik a melegedőt, azok, akiknek nincs hova menniük. Jelenleg a nappali és az éjszakai ellátás is szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett zajlik.
2020-12-17 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja, folyamatosan bővülő szolgáltatásaival – 80 fős éjjeli menedékhelyével, 100 fős átmeneti szállásával, 60 fős szociális otthonával, 58 fős időszakos éjjeli menedékhelyével, 15 fős befogadó szálláshelyével és 100 fős nappali melegedőjével – krízisidőszakban több mint 300 hajléktalan emberről gondoskodik naponta. A koronavírusjárvány azonban újabb kihívások elé állítja az intézmény munkatársait.  Duberné Dunaveczki Évával, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjével beszélgetünk a következő percekben.
2020-11-06 |
Idén is csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd kampányához a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. Az ellátottak az országosan megtartott kampányhoz, az október 20-21-i munkáikkal csatlakoznak. A két nap alatt rendbe teszik a nagytemplomi gyülekezet ifjúsági központja és a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni irodája előtti teret, valamint a Nappali Melegedő belső udvarán található korlátot is lefestik.
2020-10-14 |
A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete támogatásával tíz hajléktalan ember kezdhet munkára épülő, önfenntartó és önellátó életet, amelyre a humanitárius szervezet szociális munkásai készítették fel őket. Az elmúlt két évben a hajléktalanok szakmát szerezhettek, megtanulták jövedelmüket beosztani, takarékoskodni. Mindez a társadalmi beilleszkedésüket szolgálta. Duberné Dunavecki Évát, a Miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központ intézményvezetőjét hallják.
2020-08-16 |
A jelenlegi járványügyi helyzetben a veszélyeztetettek közé tartoznak az idősek és betegek mellett a hajléktalanok is. Az őket gondozó intézmények éppen ezért mindent igyekeznek megtenni azért, hogy a gyengébb immunrendszerű, utcán élő emberek se kapják el a korona vírust. A Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Nappali Melegedőjében ételt, vitamint egész napos szállást kapnak az ellátottak, akiket külön kérnek, hogy ebben az időszakban ne töltsenek túl sok időt az utcán.
2020-03-26 |
Húsz hajléktalan vett részt a Debreceni- Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Nappali Melegedőben szervezett karácsonyi ünnepségen. A munkatársak a már hagyományos alkalmakon az ünnepet szeretnék az utcán élőkhöz közelebb vinni.
2019-12-22 |
Nappal 60, éjszaka 28 személy ellátását tudja biztosítani a krízis időszakban, azaz november elseje és április 30-a között a Debreceni Református Nagytemplomi Egyházközség Reménysugár Nappali Melegedője. Az idő még kegyes, de a -10 fok alatti tartós hidegben 32 főig tudják bővíteni az éjszaka ellátottak számát. A hajléktalan emberek ruhát és ételt is kapnak a melegedőben.
2019-11-21 |
A Refomix Nonprofit Közhasznú Kft. 2004 óta segít az otthon nélkül maradóknak. A hideg idő beköszöntével, a krízis időszakban, november elsejétől április 30-ig még nagyobb figyelmet fordítanak a hajléktalanokra. 340-350 férőhelyes szállásaikat a téli időszakban matracokkal és konténer lakásokkal tudják bővíteni, 80-an azonban így sem hajlandók igénybe venni szolgáltatásaikat. Ezért november elsejétől március 31-ig krízis autóval járják a megyét, meleg ételt, teát, ruhát és orvosi ellátást biztosítva.
2019-11-19 |
Ötödik alkalommal csatlakozott a Szeretethíd, Kárpát-medencei önkéntes napokhoz a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. A Debrecen-Nagytemplomi református Egyházközség intézményében gondozottak az épületet és környezetélt tették szebbé. Buzás Bori összeállításában Dancsó Zoltán, a melegedő lelkipásztorát hallják.
2019-05-29 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt