A járványügyi szabályokat figyelembe véve napközis és ottalvós kirándulásokon is részt vehetnek a gyermekek, akik számára teljesen díjmentesek a több napos táborok. A szervezet 4,8 millió forintot szeretne összegyűjteni, amely 100 rászoruló gyermek táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel lehet csatlakozni.
2021-07-17 |
Radírozzuk ki a különbségeket! – elnevezéssel adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat június 1. és augusztus 15. között. Az akcióhoz a tárgyi adományok mellett anyagi támogatással is lehet csatlakozni, így akár kupon formájába a Printker Office Land Zrt. webshopján vagy a jobbadni.hu oldalon, illetve a 1358-as adományvonal hívásával.
2021-06-11 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat immár 13. alkalommal rendezhette meg Szeretethíd akcióját. Az egyházi oktatási intézmények közül ezúttal a járvány miatt kevesen tudtak bekapcsolódni, a gyülekezetek azonban az ország minden részéből és a határokon túlról is csatlakoztak a május 14-én és 15-én tartott Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokhoz. A Tiszántúli Református Egyházkerület több településén és Debrecenben is aktívak voltak az önkéntesek, itt az MRSZ központi programján a Nagyállomás lépcsőjét festették a résztvevők.
0:00
0:00
2021-05-19 |
Egyre kevesebben rendelkeznek az adójuk egy százalékáról, de ennek ellenére is nő a Magyar Református Szeretetszolgálat számára tett felajánlások száma. Lucski Zsófiát a Szeretetszolgálat sajtóreferensét kérdeztük.
2021-05-09 |
5 tonna vetőmagadományt gyűjtöttek össze a hajdú-bihari gazdák a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete közös karitatív akciójában. A felajánlás Kárpátaljára kerül, a nehéz sorsú gazdálkodók és az önfenntartó egyházi intézmények, gyülekezetek megsegítésére. A támogató programot idén harmadszor szervezték meg. A több millió forint értékű tavaszi vetőmag mellé pénzt is átadtak az MRSZ-nek a jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozó termelők.
2021-04-20 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban indított „Válaszút” elnevezésű digitális mentorprogramja továbbra is sikeresen működik. A munkatársak ennek keretében 100-nál is több ózdi általános iskolás számára biztosítanak a távoktatáshoz szükséges eszközöket és támogatóik közreműködésével internet hozzáférést. Az önkéntes digitális mentorok elsősorban Budapest, Miskolc és Debrecen környékéről segítik a fiatalokat, akik látványosan egyre jobban teljesítenek. A program debreceni koordinátorával Győri Judittal Buzás beszélgettünk.
2021-04-10 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat a téli időszakban tűzifaadományokkal segíti a rászorulókat, elsősorban az egyedül élő időseket és a sokgyermekes családokat. A munkatársak ehhez várják a felajánlásokat a támogatóktól. Aki pénzzel szeretne hozzájárulni a karitatív akcióhoz, megteheti a 1358-as adományvonalon, ahol minden hívás 500 forintot jelent, vagy online az MRSZ internetes felületén, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.
2021-01-21 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat adományozói jóvoltából mind a 2020 kívánságot teljesítette, amit célként meghatározott. 1800 ember jelentkezett, hogy segítsen, volt, aki egymaga 40 gyermek vágyát váltotta valóra, a legtávolabbi ajándék Ausztráliából érkezett. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatja a Szeretetszolgálat a gyermekek szüleinek.
2020-12-09 |
A szervezeteket összefogó testület és az MRSZ is folyamatosan igyekszik támogatni azokat, akik nehéz körülmények között élnek. A most átadott csomagok értéke összesen körülbelül 700 ezer forint volt.
2020-08-01 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt