Egyre kevesebben rendelkeznek az adójuk egy százalékáról, de ennek ellenére is nő a Magyar Református Szeretetszolgálat számára tett felajánlások száma. Lucski Zsófiát a Szeretetszolgálat sajtóreferensét kérdeztük.
2021-05-09 |
5 tonna vetőmagadományt gyűjtöttek össze a hajdú-bihari gazdák a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete közös karitatív akciójában. A felajánlás Kárpátaljára kerül, a nehéz sorsú gazdálkodók és az önfenntartó egyházi intézmények, gyülekezetek megsegítésére. A támogató programot idén harmadszor szervezték meg. A több millió forint értékű tavaszi vetőmag mellé pénzt is átadtak az MRSZ-nek a jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozó termelők.
2021-04-20 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban indított „Válaszút” elnevezésű digitális mentorprogramja továbbra is sikeresen működik. A munkatársak ennek keretében 100-nál is több ózdi általános iskolás számára biztosítanak a távoktatáshoz szükséges eszközöket és támogatóik közreműködésével internet hozzáférést. Az önkéntes digitális mentorok elsősorban Budapest, Miskolc és Debrecen környékéről segítik a fiatalokat, akik látványosan egyre jobban teljesítenek. A program debreceni koordinátorával Győri Judittal Buzás beszélgettünk.
2021-04-10 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat a téli időszakban tűzifaadományokkal segíti a rászorulókat, elsősorban az egyedül élő időseket és a sokgyermekes családokat. A munkatársak ehhez várják a felajánlásokat a támogatóktól. Aki pénzzel szeretne hozzájárulni a karitatív akcióhoz, megteheti a 1358-as adományvonalon, ahol minden hívás 500 forintot jelent, vagy online az MRSZ internetes felületén, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.
2021-01-21 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat adományozói jóvoltából mind a 2020 kívánságot teljesítette, amit célként meghatározott. 1800 ember jelentkezett, hogy segítsen, volt, aki egymaga 40 gyermek vágyát váltotta valóra, a legtávolabbi ajándék Ausztráliából érkezett. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatja a Szeretetszolgálat a gyermekek szüleinek.
2020-12-09 |
A szervezeteket összefogó testület és az MRSZ is folyamatosan igyekszik támogatni azokat, akik nehéz körülmények között élnek. A most átadott csomagok értéke összesen körülbelül 700 ezer forint volt.
2020-08-01 |
A „Mosolyt minden hátizsákba!” programban 350 gyermek táboroztatását szeretné megvalósítani a Magyar Református Szeretetszolgálat. A hátrányos helyzetű gyermekek táborozásához várják az adományokat ebben a hónapban, hogy minden gyermek hátizsákjába mosoly kerüljön.
2020-06-09 |
A keret egyik része a Református Diakóniai Intézmények Egyesülete 25 milliós támogatása, amiben a koronavírus járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök - maszkok, kesztyűk, fertőtlenítő szerek – vannak, ezeket az MRSZ segítségével a Tiszántúli Református Egyházkerület szociális intézményeihez juttatják el. A másik forrás a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács 10 millió forintos veszélyhelyzeti támogatása, amivel a szeretetszolgálat munkáját segítik. Ebből a segélycsomagok összeállítása mellett az MRSZ egy mintaprogramot is elindít: 100 rászoruló család 3 napon át havi 10ezer forinttal feltöltött bankkártyát kap. Az adományokat szimbolikusan Nagypénteken adták át Debrecenben a Nagytemplomi gyülekezet időseket segíti Nyitott Ajtó Szociális Központjánál.
2020-04-15 |
A hagyományos adomány osztás átalakult az idei húsvéti ünnepen a Magyar Református Szeretetszolgálat életében. A már megszokott átadás helyett negyven családot látogattak meg otthonunkban és nyújtottak át tartósélelmiszer csomagokat a segélyszervezet munkatársai, akiknek tevékenységét a járványügyi helyzetben a Bringakonyha Mastiff Cargo csapata is segíti.
2020-04-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt