Az abaúji református gyülekezeteket érintő első világháborús harang rekvirálási kérdéskörrel foglalkozott egy tanulmányában Kusnyír Éva a Sárospataki Református Kollégium Múzeumának néprajzos muzeológusa, a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola doktorjelöltje.
2021-03-07 |
Veszélyes időszakban látogatott a Debreceni Református Hittudományi Egyetem doktorandusz hallgatója Chilébe. Prém Alexandra egy hónapos tanulmányútra látogatott a dél-amerikai országba. A nagycserei gyülekezet lelkésze spanyol nyelvtudása miatt választotta ezt a nem megszokott területet. Kutatási területe részben a latin-amerikai felszabadítás teológia. Ezért látogatott el egy hónapra a Campus Mundi ösztöndíjjal Chilébe.
2020-03-03 |
Bányászné Kristóf Andrea egykori miskolci lakos doktori disszertációjában a szuburbanicázió társadalmi, gazdasági hatásait és következményeit kutatta. Dolgozatának alapja az volt, hogy a statisztikai adatok szerint az elmúlt mintegy 3 évtizedben többezren költöztek el a borsodi megyeszékhelyről a környező településekre. Írásában azt vizsgálta, hogy ez milyen hatással volt Miskolcra és agglomerációjára.Saját felmérése alapján végezte a vizsgálatot a lakosok körében egyebek mellett arról, hogy miért költöztek ki a városból és hogyan változott meg ennek tükrében az életük. Bányászné Kristóf Andrea, a nyíregyházi egyetem oktatója a vendégünk.
2019-09-08 |
Marhák és bivalyok viselkedését tanulmányozza Lenner Ádám, a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere. A szakember testközelből gyűjt tapasztalatokat, hiszen felnevelt egy elárvult bivalyt, akit Koboldnak nevezett el, de rajta kívül is több száz marha és bivaly életét látja nap mint nap.
2019-08-22 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt