A covid okozta válsághelyzet miatt, mivel segítő szakmában dolgozik, ingyen utazhatott Tulipán Tünde. Úgy érezte, ezt nem csak pihenésre akarja felhasználni, hanem vissza is akar adni belőle, ezért döntött úgy, hogy önkétesként segíti az ukrán menekülteket. Szegeden él, Záhonyba öt óra az út vonattal - de nem sajnálta az idejét, mert segíteni akart. Azt mondja, Záhonyban érezte meg azt először, hogy milyen jó is önkéntesen is segíteni.
2022-06-20 |
Az utazási előfoglalások alapján elmondható, hogy idén visszatért a magyarok utazási kedve, de felértékelődött a biztonság iránti igényük is. A pandémia miatt elrendelt korlátozások feloldását követően, az emberek újra szeretnének külföldön nyaralni.
2022-05-20 |
Egy Jawa Mustang csehszlovák segédmotorral járta meg a Kékestetőt Balázs Róbert. A motort üzemképtelenül vásárolta, és egyedül újította fel. A mátrai kalandja során 42 kilométer/óra volt az átlagsebessége.
2022-05-12 |
De hogy érdemes belekezdeni a stoppolásba? Kell-e táblát írni? Hol érdemes megállni? Hogy lehet mérlegelni, hogy megbízható-e egy sofőr? Illik-e végig beszélgetni? Szabad-e aludni stopposként egy autóban? A következő percekben évtizedek stoppolásának tapasztalatai alapján segít hallgatóinknak Szűcs M. Sándor.
2022-05-11 |
A Rákóczi Szövetség Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ismét meghirdette hagyományos diákutaztatási pályázatát. A lehetőség minden magyar nyelvű Kárpát-medencei középiskola számára nyitott. A Rákóczi Szövetség legfeljebb 300ezer forint támogatást tud biztosítani, a jelentkezés határideje február 21-e.
2022-02-16 |
Egyre nagyobb az érdeklődés az osztrák és a lengyel sieléssel egybekötött utazások iránt. A járvány elleni korlátozások feloldása után ami a nyár elején történt, olyannyira beindult az idegenforgalom, hogy az utaztatási irodákról elmondható hogy jó évet zárnak.
2021-12-22 |
Egy igazi világutazó látogat Nyíregyházára szeptember 22-én. Balogh Boglárkának áprilisban jelent meg a legutóbbi kötete, amelyben a szerző személyesen 12 különleges fesztivált járt körbe.
2021-09-17 |
Megváltozott a helyszíni bírság összege, 7500 Ft-ról 5000 Ft-ra csökkent, amelyet az utasok a jegyellenőröknél akár bankkártyával is kifizethetnek. Országosan egyedülálló módon a jegyvásárlási hajlandóság növelése érdekében az utasok a helyszíni bírság megfizetésekor a bírság mellé kapnak egy öt darab vonaljegyet tartalmazó tömböt is. Mobil jegyvásárlás, új külsejű speciális papírra nyomtatott jegyek, és bérletek, valamint 20 darab jegy-és bérletkiadó automata szerepel a 2021-ig tartó tervek között. A részletekről Gadnai-Bodnár Éva operatív igazgató számol be.
2020-10-23 |
Október elseje óta Debrecenben is elérhető a közlekedési mobiljegy szolgáltatás, melyet eddig az utasok egy százaléka vett igénybe. Az így megváltott jegy a DKV járataira felszállva, QR kód segítségével érvényesíthető.
2020-10-11 |
Egyre kevesebb ember utazik a népszerű Görög nyaralóhelyekre, mert a jelenlegi helyzet annyira bizonytalan, hogy inkább nem vállalják fel az esetleges bonyodalmakat. Nemcsak a buszos utak, hanem charterjáratok sem tudnak úgy működni, ahogy az utazási irodák tervezték. Még tavasszal heti húsz járatban bíztak, most csak heti nyolcat tudnak indítani. A részletekről egy miskolci utazási iroda vezetőjét Angyal Enikőt kérdeztük.
0:00
0:00
2020-08-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt