Egyre kevesebb ember utazik a népszerű Görög nyaralóhelyekre, mert a jelenlegi helyzet annyira bizonytalan, hogy inkább nem vállalják fel az esetleges bonyodalmakat. Nemcsak a buszos utak, hanem charterjáratok sem tudnak úgy működni, ahogy az utazási irodák tervezték. Még tavasszal heti húsz járatban bíztak, most csak heti nyolcat tudnak indítani. A részletekről egy miskolci utazási iroda vezetőjét Angyal Enikőt kérdeztük.
0:00
0:00
2020-08-07 |
A MÁV legfrissebb híreivel, információival szolgál Biber Anett a MÁV-csoport szóvivője, aki rádiónknak elmondta azt is, milyen biztonsági előírásokat kell betartaniuk az utasoknak. A szóvivő hozzátette: a belföldi közlekedés mellett egyelőre Ausztriába és Németországba lehet vonattal utazni, de bíznak benne, hogy hamarosan a környező országokba is el lehet majd jutni. A nyáron várható a vonaton a zsúfoltság, hiszen a Balaton idén is népszerű úti cél lesz.
0:00
0:00
2020-05-28 |
A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után - derül a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült kutatásból. A Századvég több mint kétezer ember megkérdezésével azt vizsgálta, hogy terveznek-e utazást a koronavírus járvány után, és ha igen, hova. A részletekről Könnyid László turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes számolt be rádiónknak.
2020-05-12 |
A turizmus mindig megújul - vallja Prof.Dr.Hanusz Árpád a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Falusi Turizmus Szervezet elnöke. A szakembert a belföldi turizmus átalakulásáról és a világjárvány utóhatásairól is kérdeztük, amely vélhetően még évekig kihat Magyarország turisztikájára is. Az interjút húsvét előtt rögzítettük.
2020-04-16 |
A koronavírus miatt a nyaralni szándékozók egyelőre nem foglalják le a nyárra tervezett utazásukat. Az előfoglalások estében nem jellemző azok lemondása sem. Turisztikai szakemberek szerint az utazási irodák minden utazási ajánlathoz mellékelik a lemondási feltételeket és felhívják a figyelmet a partnerük kedvező feltételeire. Érdemes előfoglalási biztosítást kötni az utazás lefoglalásakor, ami egy váratlan esemény következtében az utazás meghiúsulása esetén fedezetet nyújthat egyebek mellett a kötbér megfizetésére.
0:00
0:00
2020-03-17 |
Veszélyes időszakban látogatott a Debreceni Református Hittudományi Egyetem doktorandusz hallgatója Chilébe. Prém Alexandra egy hónapos tanulmányútra látogatott a dél-amerikai országba. A nagycserei gyülekezet lelkésze spanyol nyelvtudása miatt választotta ezt a nem megszokott területet. Kutatási területe részben a latin-amerikai felszabadítás teológia. Ezért látogatott el egy hónapra a Campus Mundi ösztöndíjjal Chilébe.
2020-03-03 |
27. alkalommal rendeznek „Menjünk világgá..!” címmel utazási kiállítást Miskolcon. A rendezvénynek idén a Miskolci Egyetem aulája ad majd otthont. Március 7 és 8-án, több mint félszáz kiállító kínál majd különböző helyszínekre, országokba utazásokat. Az idei idegenforgalmi seregszemle külföldi díszvendége a vietnami partok közélben fekvő Hainan trópusi sziget, a hazai díszvendég Edelény lesz.
0:00
0:00
2020-02-29 |
Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmával újra meghirdette diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség. A február 20-áig jelentkező kárpát-medencei középiskolák a pályázaton 300 ezer forintot kaphatnak, attól függően hány fiatallal, milyen távolságra utaznak. Feltétel, hogy legalább egy határon át kell lépni. A programban általában nagyon aktívak a hajdú-bihari intézmények, Debrecen pedig népszerű az anyaországon kívülről érkezők körében.
2020-02-17 |
„Szilárd utakon” – ezzel a címmel írja internetes beszámolóit Ázsia egzotikus világáról, élményeiről Daróczi Szilárd. Az egykori debreceni fiatal újságíró megalapozottan mondhat véleményt, hisz sokak álmát megvalósítva – itthoni munkáját, a biztonságot maga mögött hagyva - elköltözött Balira, ahol immár több éve azon dolgozik, hogy másoknak is egyéni, személyre szabott és megfizethető utazásokat szervezzen. Ahogy sok-sok utazót előtte, őt sem csak a kalandvágy hajtotta. A világot, és benne önmagát szerette volna jobban megismerni.
0:00
0:00
2019-11-21 |
A Szegedi Ifjúsági Napok, a Jósa András Múzeum Szinyei kiállítása, az Országos Múzeumandragógiai Konferencia és a Hortobágyi Nemzeti Park meghívására is készült alkotás a Tekerd! Csoport közreműködésével az elmúlt időszakban. Az általános iskolások örömére együtt építhettek a wesselényis diákokkal a Bem József Általános Iskola és a Herman Ottó Általános Iskola falai között. A diákok most a mentortanár vezetésével Dániában töltenek egy hetet – indulásuk előtt adott interjút rádiónknak Hudák Zsolt mentortanár.
0:00
0:00
2019-11-05 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt