„A tehetség kincs!” – ezzel a mottóval idén is meghirdette nagy múltú Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját a Magyar Református Szeretetszolgálat. Valamilyen területen kiemelkedően teljesítő, de nehéz helyzetük miatt támogatásra szoruló diákok jelentkezését várják meghosszabbított határidővel a hónap végéig.
2023-10-16 |
A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány és a Debreceni Egyetem 8 milliárd forintot költ a PhD-képzés és a tudományos életpálya támogatására az országosan egyedülálló Kiválósági PhD-ösztöndíjjal és kiegészítő támogatással. Emellett professzori ösztöndíjat is létrehozott a fenntartó alapítvány.
0:00
0:00
5.-től 12. évfolyamig várják a hátrányos helyzetű, de valamely területen kiemelkedő eredményeket felmutató fiatalok jelentkezését, elektronikus úton, akár a határon túli magyar iskolákból is. A pénzügyi támogatást már több éve egy mentorprogram egészíti ki, ami további segítséget ad az ösztöndíjasoknak tehetségük kibontakoztatásához.
2021-09-18 |
A tehetséges fiatalokat támogathatjuk a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. Ebben a hónapban a Nyilas Misi Ösztöndíj Programra fordítják a befolyt összeget. Minden évben 50 diákot segítenek 10 hónapon keresztül havi 10 ezer forinttal, hogy az általa választott területen sikereket érjen el. A programban indulása óta 365 diák vett részt, akik összesen 26,5 millió forint támogatásban részesültek.
2020-09-23 |
A Stipendium Hungaricum ösztöndíjra érkező külföldi hallgatók képzése mellett ettől az évtől kezdve nyitottak, elhivatottak és felkészültek a további önköltséges külföldi állampolgárságú jelentkezők fogadására, számuk folyamatos növelésére.
2020-07-08 |
Veszélyes időszakban látogatott a Debreceni Református Hittudományi Egyetem doktorandusz hallgatója Chilébe. Prém Alexandra egy hónapos tanulmányútra látogatott a dél-amerikai országba. A nagycserei gyülekezet lelkésze spanyol nyelvtudása miatt választotta ezt a nem megszokott területet. Kutatási területe részben a latin-amerikai felszabadítás teológia. Ezért látogatott el egy hónapra a Campus Mundi ösztöndíjjal Chilébe.
2020-03-03 |
Nehéz sorsú, keresztyénüldözés által érintett országokból érkező, hívő fiataloknak segít diplomát szerezni a Károli Gáspár Református Egyetem. A cél, hogy a lediplomázott fiatalok később saját hazájuk keresztyén közösségeit segítsék a hazánkban megszerezett tudással. Az idén alapított Károli Keresztyén Ösztöndíjról Sümeghy Gyulát, a KRE nemzetközi igazgatóját kérdeztük.
2019-10-30 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt