Az idei évad a jubileumi 60. szezon lesz. A SZIMFONIKUS bérlet egy 8 alkalmas sorozat, amelyben helyet kapnak az örök klasszikusok mellett a kortárs bemutatók is kiváló hazai és külföldi szólisták és dirigensek tolmácsolásában.
2023-06-01 |
A házigazda Csokonai Színház a Magyar Művészeti Akadémia partnerségével ehhez kapcsolódva Előadóművészeti szakmai konferenciát is rendezett a hazai színművészek, színházi munkatársak számára.
2022-09-02 |
Az előző évad lezárásainak ellenére 44 koncertet adott az együttes, streamelt koncertjeiket pedig közel 9 ezren látták – mondta az együttes ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina. Hozzátette: a július végét Olaszországban töltötték, ahol 6 koncertet adtak nagy sikerrel, és bíznak benne, hogy a jövőben is folytatódik majd ez az együttműködés az itáliaiakkal.
2021-08-20 |
A Csokonai Színház meghirdette következő évadát, melynek első felében továbbra is a #mindenholszínház jegyében dolgozik a társulat, bejárják majd előadásaikkal a városi tereket. Az évad második felét pedig a Csokonai Fórum megnyitása és kulturális programokkal való megtöltése határozza meg.
0:00
0:00
2021-06-18 |
A vírus miatt az idén nagy kihívást jelentett a bérletesek kárpótlása, ami még mindig nem sikerült teljesen. A színházat anyagilag is megviselte a vírushelyzet, de egyelőre úgy tűnik, nem kerülnek veszélybe az előadások - fogalmazott rádiónknak Kirják Róbert igazgató.
2020-12-29 |
Édes Charity, Kripli, Szaffi, Funny Girls, Napsugár fiúk, Bogáncsvirág, Új stílusgyakorlatok – csak néhány előadás, amivel az új évadban készül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
2020-09-09 |
A debreceni Csokonai színház számára meglehetősen rendhagyó volt az idei évad második fele. Mint minden kulturális intézmény működését, a társulat életét is megakasztotta, átalakította a koronavírus járvány. De a színháznak ráadásul a költözésre is fel kellett készülnie, hisz elkezdődik a Kossuth utcai épület régóta várt teljes rekonstrukciója. Szeptembertől ideiglenes játszóhelyeken tudják majd bemutatni a darabokat, addig pedig ki kell üríteni a székházat. Ugyanakkor az elmaradt előadásokat szeretnék legalább részben pótolni, valahogy kárpótolni a közönséget. A veszélyhelyzet alatti és utáni létről Gemza Péterrel, a teátrum igazgatójával beszélgettünk.
2020-06-27 |
Megtartotta évadzáró társulati ülését a Miskolci Szimfonikus Zenekar. 85 koncert, több mint 37 ezer néző, két külföldi turné és megannyi különleges produkció – ezek a Miskolci Szimfonikus Zenekar 55. évadának számadatai. Az együttes 2018/2019-es szezonjának záró társulati ülésén, a jubiláló, a legtöbb szolgálatot teljesítő tagokat is köszöntötték, illetve az "Évad Zenésze" kitüntetés is gazdára talált. Ezt a zenekar tagjai ítélik oda valakinek az együttes soraiból, ebben az évadban Simonova-Balogh Jaroszlava, cselló szólamvezető kapta meg.
2019-07-02 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt