A szövetség választmányi határozata szerint 20-30 százalék közötti mértékben emelkedhetnek meg a napijegyek árai és az egyéb, adminisztratív költségek. Az emelés oka többek között az, hogy például a telepítendő ponty ára egy év alatt 70 százalékkal emelkedett.
2022-11-18 |
A következő két évben eltűnhet a magyar piacról a sütőipari vállalatok majdnem fele, miközben növekedni fog a nagyüzemek súlya. A pékek tapasztalata szerint a kereskedők tudomásul veszik, hogy növelni kell a pékáruk árát-olvashattuk a Napi.hu tavaly év végi cikkében. Ismertté vált a kormány intézkedése, miszerint a finomliszt árát tavaly októberi áron maximalizálják. Hogyan érinti ez a pékségeket?
2022-01-19 |
Idén kevesebb és rosszabb minőségű búza termett az országban, ezért várhatóan emelkedni fog a liszt, illetve a kenyér ára is. Lakatos Tibor, a Magyar Pékszövetség alelnöke rádiónknak elmondta: a multinacionális cégek már bejelentettek egy 10 százalékos áremelést. Szerinte az ágazat többi szereplője mindössze akkora mértékben emeli majd a kenyér árát, hogy a megemelkedő költségeit éppen finanszírozni tudja.
2020-10-10 |
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki idén gyümölcsöt szeretne enni. A belőlük készült szörpök pedig igazi luxuscikknek számíthatnak majd – ha ilyen marad az időjárás. Bár kifejezetten jól indult április közepén a szamóca szezonja, a hűvös, csapadékos időben lelassult a gyümölcs érése, és emiatt az árak is magasabbra szöktek az ilyenkor szokásosnál. Erről Csizmadia György, mezőgazdasági szakértő beszélt Póczos Nikolettnek.
2019-06-03 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt