Bizakodó a Bánkúti síklub szóvivője az idei szezon tekintetében, a meteorológiai előrejelzések szerint ugynais kemény csapadékos tél várható. A síklub már előkészítette a sípályákat, lenyírták a füvet, már csak a hó hiányzik. A tavaly beszerzett hótaposó gép használatával pedig kiváló minőségű pályákon síelhetnek, snowboardozhatnak majd a téli sportok szerelmesei. További részletek Nagy Norberttől, a Bánkúti Síklub szóvivőjétől.
0:00
0:00
2020-11-14 |
Ilyenkor a nyári időszakban, a levegőben káros pollenek keserítik meg az azokra érzékenyek mindennapjait. Szemkönnyezést, szemviszketést, orrfolyást, és orrdugulást tapasztalnak. A pollen allergia tünetei, megfelelő kezeléssel jó eséllyel enyhíthetők. Az allergén növények közül a most virágzó parlagfű okoz problémát a legtöbb embernek. Dr. Dezső Edittel, a miskolci Semmelweis kórház allergológusával beszélgettünk.
0:00
0:00
2020-08-09 |
Érdemes már most elkezdeni a felkészülést az érintetteknek a parlagfűszezonra. Jelenleg a pázsitfűfélék vannak a legnagyobb koncentrációban a levegőben, de a csapadékos-párás időjárás bizonyos mennyiségű gombaspórák szaporodását is magával hozta.
2020-07-17 |
Jól halad az indiai orrszarvú ház építése a Szegedi Vadasparkban. Az épület az elefántok kifutója mellett, az oroszlánokéval szemben kapott helyet. A projekt révén egy újabb jelentős állatfajjal bővül majd jövő tavaszra a gyűjtemény.
2019-11-13 |
A szeptemberi csapatverseny és a dohai világbajnokság – ennyi van hátra az idei szabadtéri atlétikai szezonból; de még így hosszabbra nyúlik az átlagosnál. Vass Lászlóval, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetőjével beszélgettünk a nyíregyházi sportolók idei szerepléséről, és arról, hogyan készülnek a közelgő csapatversenyre.
2019-08-13 |
Katasztrófa – ezzel az egy szóval jellemezte a méhészek idei szezonját Bugyi Zoltán, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület megyei szervezetének vezetője. Most kezdődik a napraforgó virágzása, a megyében élő mintegy 1200 méhész abban reménykedik, hogy ez megmenti a szezont.
2019-07-03 |
Július első napjaitól jelenhet meg nagy mennyiségben a magyar dinnye, az időpont az átlagos szezonkezdethez képest egy-két hetes csúszást jelent. Ennek oka, hogy az ültetés után a szokásosnál hűvösebb volt. A mostani kánikula felgyorsíthatja az érést, mivel a dinnye fejlődését alapvetően segíti a forró és száraz időjárás.
2019-07-01 |
A tavalyi szezon is hasonlóan rossz időjárással indult, mint az idén, akkor az érintett országrészekben 30 százalékos visszaesés volt tapasztalható a fürdők látogatottságában. Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint az idén is ennyire lehet számítani. Hozzátette: a rossz idő főként a turizmusban jelentkezik, hiszen ha nem korábban foglaltak szállást a családok, akkor többször is meggondolják, hogy útnak induljanak-e. A szezon június közepén indul be igazán.
2019-06-04 |
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki idén gyümölcsöt szeretne enni. A belőlük készült szörpök pedig igazi luxuscikknek számíthatnak majd – ha ilyen marad az időjárás. Bár kifejezetten jól indult április közepén a szamóca szezonja, a hűvös, csapadékos időben lelassult a gyümölcs érése, és emiatt az árak is magasabbra szöktek az ilyenkor szokásosnál. Erről Csizmadia György, mezőgazdasági szakértő beszélt Póczos Nikolettnek.
2019-06-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh