A tanévkezdéssel bezárta kapuit a Sóstói Parkfürdő és a Tófürdő Nyíregyházán. Podlovics Lajos, a Sóstógyógyfürdők Zrt értékesítési vezetője rádiónknak elmondta: az időjárás szempontjából nehezen indult a strandszezon. Július közepétől, ahogy jobbra fordult az időjárás egyre többen keresték fel a strandokat, közel 190 ezer látogatót fogadtak.
2023-10-09 |
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a tíz éves átlagnál gyengébb szőlőtermést várt idén, azonban egy jókor jött időjárási tényező kicsit javított a helyzeten, de még így gyengének mondható ez az esztendő. A HNT 2,6 milliárd forint összértékű pályázatot ír ki, melynek célja a magyar eredetvédelmi rendszer népszerűsítése, különösen a fiatal felnőttek körében. A promóciós kampány várhatóan jövő év tavaszán indul.
0:00
0:00
2022-10-16 |
Svédországban is vannak parlagfűallergiások, pedig az országban nem is igazán él meg a parlagfű… a szél ilyen messzire képes elvinni ugyanis a parlagfű pollenjeit. Ez a magyarázat arra, hogy bár jellemzően a Mátrában kevesebb a parlagfű, igazi felüdülést az allergiásoknak a mátrai levegő sem hozhat.
2022-09-09 |
Erősebb az idei allergiaszezon, már most többen ráadásul súlyosabb tünetekkel keresik fel a Semmelweis Egyetem ambulanciáját, mint korábban. Kraxner Helga, az egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika adjunktusa azt mondja, hogy a szokásosnál korábban jelentkező és erős tünetek hátterében az enyhe tél és a nagy szárazság állhat, amely megnöveli az allergén növények pollenjeinek számát a levegőben.
2022-05-11 |
A vadászati szezon egyik legaktívabb időszaka kezdődött el szeptemberben, ezért érdemes az autóval közlekedőknek is fokozottabban figyelni az utak mentén- hangsúlyozta rádiónknak Fazekas Gergely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadász Kamara titkára. Amennyiben szarvast észlelünk és nem tudjuk kikerülni a gázolást érdemes vészfékezést végrehajtani és megpróbálni az autót egyenesben tartani. Szarvasgázolás esetén rendőrséget kell értesíteni elsőként.
2021-09-29 |
Bizakodó a Bánkúti síklub szóvivője az idei szezon tekintetében, a meteorológiai előrejelzések szerint ugynais kemény csapadékos tél várható. A síklub már előkészítette a sípályákat, lenyírták a füvet, már csak a hó hiányzik. A tavaly beszerzett hótaposó gép használatával pedig kiváló minőségű pályákon síelhetnek, snowboardozhatnak majd a téli sportok szerelmesei. További részletek Nagy Norberttől, a Bánkúti Síklub szóvivőjétől.
0:00
0:00
2020-11-14 |
Ilyenkor a nyári időszakban, a levegőben káros pollenek keserítik meg az azokra érzékenyek mindennapjait. Szemkönnyezést, szemviszketést, orrfolyást, és orrdugulást tapasztalnak. A pollen allergia tünetei, megfelelő kezeléssel jó eséllyel enyhíthetők. Az allergén növények közül a most virágzó parlagfű okoz problémát a legtöbb embernek. Dr. Dezső Edittel, a miskolci Semmelweis kórház allergológusával beszélgettünk.
0:00
0:00
2020-08-09 |
Érdemes már most elkezdeni a felkészülést az érintetteknek a parlagfűszezonra. Jelenleg a pázsitfűfélék vannak a legnagyobb koncentrációban a levegőben, de a csapadékos-párás időjárás bizonyos mennyiségű gombaspórák szaporodását is magával hozta.
2020-07-17 |
Jól halad az indiai orrszarvú ház építése a Szegedi Vadasparkban. Az épület az elefántok kifutója mellett, az oroszlánokéval szemben kapott helyet. A projekt révén egy újabb jelentős állatfajjal bővül majd jövő tavaszra a gyűjtemény.
2019-11-13 |
A szeptemberi csapatverseny és a dohai világbajnokság – ennyi van hátra az idei szabadtéri atlétikai szezonból; de még így hosszabbra nyúlik az átlagosnál. Vass Lászlóval, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetőjével beszélgettünk a nyíregyházi sportolók idei szerepléséről, és arról, hogyan készülnek a közelgő csapatversenyre.
2019-08-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt