Ünnepi hálaadó és beiktató istentiszteletet tartottak szeptember 19-én a Miskolchoz közeli Arnóton. Megemlékeztek az arnóti gyülekezet fennállásának 20. évfordulójáról, felavatták az új református óvodát, és az alkalmon beiktatták hivatalába Rácsok András lelkipásztort.
2021-09-22 |
Az Arnóti Református Missziói Egyházközség gyülekezeti terme mellett lévő telken egy új épületben fogadják majd a tervek szerint szeptembertől a kisgyermekeket. A beruházás a Magyarországi Református Egyház 2018-ban inditott országos óvodaépítési programjában, állami támogatásból valósul meg. Rácsok András lelkipásztort hallják.
2021-01-24 |
Immár 7. alkalommal szerveznek életfaültetést október 14-én, szerdán, Arnóton. A Miskolc közeli településen 45 csecsemő születését és 10 kisdiák általános iskolai ballagását örökítik meg egy-egy tuja elültetésével az Alkotmány utcán, a játszótérrel szemben található részen. A tujákat egy helyi vállalkozó, Miklós Zoltán biztosítja. A településen tart a bölcsőde kialakítása. Az utóbbi években emelkedik a gyermekvállalás, és a szülők részéről egyre nagyobb az igény a pici gyermekek elhelyezésére. Az arnóti önkormányzat idén is részt vesz a szociális tüzifaprogramban, 300 szociálisan hátrányos helyzetű családnak adományoznak tüzifát.
2020-10-07 |
Új épületbe költözött az Abaffy Gyula Evangélikus Szeretetszolgálat Arnóton. A borsod megyei településen 2016-ban indította el diakóniai szolgálatát a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az Országos Iroda Diakóniai Osztályának fenntartása alá tartozó intézmény idősgondozással és napi egyszeri meleg étellel segíti a hátrányos helyzetben élő családokat a Borsod- Hevesi egyházmegye területén.
2019-06-04 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt