Hivatalosan is beiktatták a hétvégén Széles Csongort, a Debrecen-Kerekestelepi Református Gyülekezet lelkipásztorát, aki néhány hónapja vezeti az egyházközséget. Sok éven keresztül a Bánki és a Kerekestelepi gyülekezet összetartozott, de az elmúlt időszakban önálló egyházközséggé vált Bánk. Így lett új lelkipásztora a Kerekestelepi református gyülekezetnek, ahol a hagyományos programok mellett már új események is elindultak az életükben.
2020-03-12 |
Csaknem 30 évig szolgált Panyolán, most a szamosszegi gyülekezet lelkipásztora több mint 8 hónapja. A közelmúltban iktatták be Tisza Tibort, akivel a múltról és jövőről Buzás Bori beszélgetett:
2019-10-03 |
Beiktatták hivatalába Juhászné Keresztényi Klárát a vámosújfalui református egyházközség lelkipásztorát. A lelkész már körülbelül egy esztendeje szolgálja a helyi gyülekezeti közösséget és hosszú távra tervez a tokaj-hegyaljai településen.
2019-07-29 |
Hivatalosan beiktatták a Nagyszekeresi Református Egyházközség lelkipásztorát, Kormány Lászlót. A presbitérium meghívására szombaton, a szatmári kis település nagy múltú templomában volt az ünnepi istentiszteletet. Kormány László több éve szolgál Nagyszekeresen és két szomszédos református gyülekezetben. A közösségekről, az idáig vezető útról és a kihívásokról Oláh Ilona kérdezte.
2019-07-03 |
Május 19-én iktatták be hivatalába Balogh Barnabást, a Magyar Református Szeretetszolgálat egykori lelkészét, aki most a Hosszúpályi Reformtus Egyházközség lelkipásztora. Január óta él a gyülekezetben, amelyben több változást is tervez, hogy a mintegy 100 templomba járó hívő számát megnöveljék és a fiatalokat is visszacsábítsák a gyülekezetbe. Balogh Barnabás gyülekezeti lelkipásztori szolgálatot utoljára szülőhazájában, Erdélyben, ott is Biharvajdán látott el. A most beiktatott lelkésszel, Buzás Bori beszélgetett.
2019-05-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt