Krisztust szeretnénk vinni, a lélek által imádkozni és megértetni az emberekkel, hogy szabad az út az Atyához- mondta Dezső Attila lelkipásztor, akit feleségével, Dezsőné Pájzu Anitával az elmúlt hétvégén iktattak be a Sátoraljaújhelyi Református Egyházközség vezetésére és szolgálatára.
2023-08-31 |
Ünnepi istentisztelet keretében iktatták be hivatalába Szalay László Pált, az Edelény-Belvárosi Református Egyházközség lelkészét, aki feleségével, Szalay Ibolyával korábban Telkibányán szolgált.
2023-08-17 |
Pogácsás Patrik és felesége Pogácsásné Kusnyír Éva már két éve élnek a Sárospatak melletti településen, vagyis egy ideje már részesei a gyülekezeti életnek. Az eseményen készített összeállításunk elején Pogácsás Patrikkal beszélgetek, először is arról, hogy miként kapott elhívást a lelkészi szolgálatra.
2023-08-11 |
Répási István több mint két évtizeden át szolgált Körösszakál és Magyarhomorog gyülekezeteiben, innen érkezett múlt év nyarán a Nagykunsági Református Egyházmegyéhez tartozó, amúgy katolikus többségű kisvárosba. Egyházközségében új kihívások várnak rá, igyekszik erősíteni a református közösséget és jelenlétet, új alkalmakkal megszólítani a híveket, emellett vallástanárként is folytatja tevékenységét.
2023-04-26 |
A településen 1991-ben határozták el, hogy Református templomot szeretnének építeni és még ebben az évben le is tették a templom alapkövét, majd az épület és a torony falait is felhúzták.  Ez után néhány évig szüneteltek a munkálatok.  1993- ban szorványgyülekezetből missziói gyülekezetté alakult az egyházközség, így a saját kezébe vehette temploma további sorsát.
2023-04-26 |
A tiszteletes ezt megelőzően több mint 10 éven át feleségével a Martfűi gyülekezetben szolgált. A törökszentmiklósi egyházközségben a gyermekek között végzett munkát tartja a legfontosabbnak.
2023-04-26 |
A fiatal református lelkipásztor már mintegy 5 éve szolgál a településen, de most érkezett el az ideje annak, hogy hivatalosan is a román határhoz közeli nagyközség kis református gyülekezetének lelkipásztora legyen. Az elmúlt évek alatt felújították a református templomot, új ifjúsági házat hoztak létre és megszépítették a református temetőt is.
2023-04-19 |
A kis településen minden korosztály megtalálja az alkalmakat, ezen kívül az egyházközség csatlakozott az Ökogyülekezet Programhoz is. Az elmúlt időszakban felújították a templomtorony sisakját, a belső rész újításai is megtörténtek, illetve állami támogatásból beszereztek egy elektronikus orgonát is, amelyért a hétvégi alkalmon adnak hálát.
2022-10-07 |
A hajdúsági városban az ott élők egyharmada vallotta magát a legutóbbi népszámláláson reformátusnak. A gyülekezetnek több intézményi egysége és idős ellátó rendszere van. Kocsis Áront a gyülekezet megválasztotta második lelkipásztorának, ünnepélyes beiktatása október 2-án 15 órától lesz Hajdúnánáson, a református templomban.
2022-09-30 |
A Homokkerti Gyülekezetbe 2020-ban került, akkor a koronavírus-járványban a személyes találkozások korlátozása miatt nehezen tudta elkezdeni szolgálatát. Mára azonban már kialakultak a rendszeres alkalmak, az istentiszteletek mellett a közösség tagjai biblia- és imaórákon, gyülekezeti kirándulásokon is részt vesznek.
2022-09-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola